Seks zeeland sexadressen friesland

Ook lijkt deze uitstraling erg op die van Marilyn Monroe. Ze wilde letterlijk in de kern van die muziek geraken. De visie van Aguilera voor het album ontsproot uit een gedicht dat zij tijdens haar laatste wereldtournee schreef waarin ze zich afvroeg: Waardoor wil ik echt dansen?

Waardoor geniet ik zo van muziek? Aguilera contacteerde verschillende producers waarvan ze dacht dat die genoeg verbeelding hadden om met haar mee te gaan in de oude blueswereld via een brief waarin ze haar visie verklaarde. Ook werd er een compilatie van meer dan 30 liederen -vanaf de jaren 20 tot de jaren zestig- ingesloten die haar beïnvloedden. Zij moedigde de producenten ook aan om de liederen op de compilatie-cd zodanig te verknippen en mee te experimenteren om zo iets nieuws te creëren.

Ook deed ze onder de naam Baby Jane ze heeft Xtina afgezworen een paar kleine jazzclubs aan om zo haar nieuwe nummers te promoten. Het nummer werd erg succesvol en stond in de Nederlandse Top 40 weer vanouds op de tweede plaats. De clip van het nummer is de eerste clip van Christina waar ze ook in heeft geproduceerd.

Eind werd Tell Me , de tweede single van Diddy 's album Press Play , uitgebracht, waar ook Aguilera in te horen is. In het voorjaar van was Candyman als derde single van het album uitgebracht. Deze clip werd mede geproduceerd door haar zelf. Dit werd al een wereldwijde hit toen de single nog niet eens te koop was. Slow Down Baby is een promotiesingle die alleen te downloaden is en te horen is op de radio.

Dit geldt alleen in Nieuw-Zeeland en Australië. Back to basics werd in een speciale tour edition uitgebracht voor fans. Ook The making of Candyman staat op deze dvd. Deze special edition werd eind juni uitgebracht. Op 25 juni kwam er een coveralbum uit van John Lennon.

Aguilera heeft hier op het nummer Mother gecoverd. De concerttour van haar album Back To Basics was bedoeld als promotie van het gelijknamige derde studioalbum. Deze tour ging de hele wereld over, het publiek en de fans werden hierbij terug in te tijd gevoerd met oude elementen.

Van alles kwam er in voor, van een oude jazz-café tot een groot oud circus. Ook bracht ze haar oudere nummers ten gehore. Een dvd van deze tour is in Sydney opgenomen op 24 en 25 juli De tour was opgedeeld in 4 gedeeltes: De dvd ervan werd op 24 en 25 juli opgenomen in Sydney en zou al voor de kerst uitkomen.

De platenmaatschappij heeft de releasedatum uitgesteld tot eind maart Ze trad op met een nieuw opgenomen versie van Genie In A Bottle , gevolgd door Keeps Gettin' Better , de eerste single van het aankomende greatest hits-album getiteld Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits.

Christina Aguilera viert met dit album haar jarige bestaan in de muziekwereld. De greatest hits-album is een voorproefje naar haar nieuwe album dat naar eigen zeggen meer poppy is dan haar laatste werk. DJ Premier heeft bevestigd dat hij weer werkt aan haar aankomende album. Premier heeft naar verluidt de productie gedaan van een toekomstig duet tussen Christina en Aretha Franklin , maar het is nog niet geheel duidelijk of dit nummer daadwerkelijk haar vierde album zal halen.

Het album wordt verwacht voor deze zomer en zal een modern element bevatten dat komt van Christina liefde voor Tokyo. Het album zal meest waarschijnlijk geproduceerd worden door Linda Perry, die al een hele historie heeft met Aguilera's albums.

In juni werd bekend gemaakt dat Aguilera haar eigen ster krijgt op de Walk of Fame. Er werd bekend gemaakt dat Christina Aguilera haar debuut op het witte doek zal maken in 'Burlesque' die Steven Antin zal regisseren. Haar eigen parfum, dat in oktober uitkwam genaamd Christina Aguilera , werd een succes. Het luchtje kwam in vele landen op 1, en is het best verkochte "celeb"-luchtje van het jaar Een Amerikaans tijdschrift noemde het luchtje meestbelovend.

Op 2 september lanceerde Aguilera in New York haar nieuw parfum, Inspire. Haar nieuwste parfum zal By Night zijn en zal rond de herfst in de winkels liggen.

Op haar website staat dat Ellen von Unwerth de fotoshoot en reclame zal maken. Burlesque is een film geregisseerd door Steven Antin. Het is de film waarin pop-sensatie Christina Aguilera haar debuut zal maken als een plattelandsmeisje Ali dat op zoek is naar succes in Hollywood. Tess vertolkd door Cher is de eigenaresse van een nachtclub en geeft het meisje een kans op het podium.

De film ging op 16 november in première. Aguilera trouwde in met de eveneens Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie heeft. Op 12 januari beviel ze van een zoon, Max Liron. In kwam Aguilera op televisie als jurylid in de zangwedstrijd The Voice. Ook in het tweede en derde seizoen is ze jurylid. In november word er een nieuw album van haar verwacht, met als titel "Lotus". De eerste single "Your Body" zal 17 september verschijnen en is geproduceerd door Max Martin.

Dezelfde producer heeft ook voor artiesten zoals Kelly Clarkson en Katy Perry gewerkt. Aguilera trouwde in met de Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie had. Op 12 januari kreeg zij een zoon. In maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden. Sinds is Christina samen met Matthew Rutler, een assistent die ze heeft leren kennen op de set van de film Burlesque.

James Travis Reeves Galloway , 20 augustus — Nashville , 31 juli alias Gentleman Jim was een Amerikaans country -zanger die bekend stond om zijn warme fluwelen stem. Reeves werd geboren in Galloway in Texas als jongste in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader overleed toen hij 1 was.

Ondanks zijn liefde voor de muziek begon hij een carrière als honkballer , waaraan in een vroegtijdig einde kwam door een enkelblessure. Hij kreeg een baan als dj bij een radiostation in Louisiana en in nam hij zijn eerste succesplaat, Mexican Joe , op dat een nummer 1 notering kreeg. Tegen het einde van de jaren 50 kwam de Rock-'n-Roll op en verschoof Reeves onder invloed van Chet Atkins zijn stijl van de pure country wat in die richting.

Reeves was - met Patsy Cline - een van de eersten die de Nashville-sound brachten. Jim Reeves was een van de eersten die met 'close talking' microfoontechniek werkte, iets dat zijn stem extra goed deed uitkomen. Hierover had hij met de opnametechnicus van RCA een zo hooglopende ruzie dat hij tussen en begin geen opnames meer maakte. Jim Reeves' vliegtuig kwam op weg naar huis in Nashville op 31 juli in een zware storm terecht. Beide inzittenden, Reeves als piloot en een vriend, Dean Manuel , kwamen om.

Jim Reeves heeft ook een plaat uitgebracht met daarop uitsluitend liedjes in het Afrikaans getiteld Jy Is My Liefling.

Ook lang na zijn dood heeft Reeves nog hitlijstnoteringen gekregen; de laatste in een duet met Patsy Cline I fall to pieces uit Een en ander was mogelijk door de enorme hoeveelheden niet uitgebracht studiomateriaal en het zorgvuldige beheer daarvan door zijn vrouw.

Joe Cocker Sheffield , 20 mei is een Engels blueszanger. Zijn eigenlijke naam luidt John Robert Cocker. Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in , in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a little help from my friends , een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival.

Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright. Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol , maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful , Up where we belong en Unchain my heart , waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische mimiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen. Begin jaren negentig scoorde de groep enkele grote internationale hits. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen.

De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven. Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What's a Woman en Nah neh nah.

What's a woman staat in de zomer van drie weken op nummer 1 in Nederland. In gaat het duo Dani Klein en Dirk Schoufs uit elkaar. Dirk Schoufs verlaat de groep en Vaya Con Dios gaat verder als eenvrouwsband. Op 24 mei overlijdt Schoufs aan de gevolgen van AIDS die hij door zijn heroïneverslaving heeft opgelopen. In verschijnt het derde album Time Flies. De muziek is veel triester dan op de eerste twee albums, met invloeden uit de soul en Latijns-Amerika.

De bekendste single van dit album is Heading for a fall. Alleen in Nederland en België blijft het succes beperkt. In wordt een grote wereldtournee georganiseerd vanwege het grote internationale succes. In komt het vierde album uit. In maakt Dani Klein bekend geen plezier meer te beleven aan de muziekwereld, en besluit ze de band te stoppen, die op dat moment nog maar uit één persoon bestaat.

In verschijnt nog een verzamelalbum. Dani Klein begon in weer met zingen en wordt zangeres bij Purple Prose. Zeven jaar later, in , wordt Vaya Con Dios opnieuw opgericht. De groep, die nog steeds uit zangeres Dani Klein, enkele nieuwe muzikanten en muzikanten van de beginjaren van Vaya Con Dios bestaat, brengt een nieuw album uit in oktober onder de naam 'The Promise'. Op 31 augustus werd in Theatre Vaudeville te Brussel de eerste van een nieuwe reeks akoestische optredens gegeven.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph , startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract.

In schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg. In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate met Dustin Hoffman in de hoofdrol kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades.

Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Het duo ging in uit elkaar. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award. In hielden zij de Old Friends Tour en in februari kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli was er een tour door Australië , Nieuw-Zeeland en Japan.

Will Tura , pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert Veurne , 2 augustus , is een Belgisch zanger , muzikant, liedjesschrijver en ridder. Door zijn permanente populariteit noemt men hem de Keizer van het Vlaamse Lied. Tura werd in Veurne als Arthur Blanckaert geboren op 2 augustus Heel jong leerde hij al mondharmonica , accordeon , piano en drums spelen.

In tekende Tura een platencontract met de grootste Belgische uitgever van het ogenblik, Jacques Kluger. Tura's eerste singles zijn vertalingen van Amerikaanse successen zoals "Bye bye love", maar Kluger stimuleerde hem om eigen liedjes te componeren. Op 2 augustus , Tura's 18e verjaardag, trad hij voor de eerste keer solo op, onder de naam Will Tura. In juni deed hij zijn eerste televisieoptreden in het Amerikaans Theater.

Begin van de jaren nam Jean Kluger , zoon van Jacques, de taak van producer over. Tura scoorde zijn eerste hit in met " Eenzaam Zonder Jou ".

De single ging Het is nog steeds het lied waarmee hij het meest geïdentificeerd wordt. Vele hits volgden, van kleinkunst en chanson tot vrolijke Nederlandse pop van "Sinatra-achtige dingen" tot gospel , rock-'n-roll , country en zelfs een streepje rap. Tura componeert zelf het gros van zijn liedjes, die van tekst worden voorzien door Nelly Byl. Enkele composities van hem werden opgenomen door andere artiesten, waarvan er één de top van de hitparade haalde in Duitsland en één de nummer 1-notitie in Frankrijk.

Ook Marva zong zijn Niemand wil je als je ongelukkig bent de hitparade in. Met "Hopeloos" [uit ] scoorde hij in een eerste hit in Nederland. Hij maakte in een tribuutalbum aan Elvis Presley , opgenomen in Nashville samen met Elvis' legendarische begeleidingsgroep.

In maakte hij het West-Vlaamse rapnummer "Moa ven toh". Hetzelfde jaar bracht hij zijn eerste "Tura in Symfonie", waar hij zong met een symfonieorkest , in Vorst Nationaal. In brachten verschillende Vlaamse rockartiesten het album "Turalura" uit, met allemaal covers van Turasongs. Het album kwam er op initiatief van het weekblad Humo , nadat de groep Noordkaap op Humo's Rock Rally het nummer 'Arme Joe' gecoverd had.

In zong Tura het lied "Hoop doet leven" op de begrafenis van koning Boudewijn. In kwam de Gospel-concerttoer in 12 Vlaamse kerken in de kerstperiode. Op de Nekka-Nacht in was hij de centrale gast. Tura bleef componeren en albums uitbrengen. Zijn concerten trokken na al die jaren nog steeds volle zalen. Alle nummers waren door Tura zelf gecomponeerd. In vierden de Vlaamse media uitgebreid de 65e verjaardag van Tura, onder andere met de cd "Viva Tura".

In vierde Tura zijn vijftigjarige carrière. In was het album "Dank u, Vlaanderen" al verschenen, waarop hij een aantal van zijn bekende nummers en andere Vlaamse klassiekers opnieuw opnam met het VRO. In verscheen de cd-box "Will Tura - hits". In werden allerlei initiatieven genomen naar aanleiding van de 70e verjaardag van de zanger. Zijn dochter Sandy Blanckaert publiceerde een biografie "Will Tura" en de zanger werd gelauwerd op radio en televisie, onder andere met een aan hem gewijde aflevering van de Canvas-reeks Belpop uitgezonden op 8 november Er kwam, opnieuw in samenwerking met het weekblad Humo , ook een cd "Turalura 2" uit.

Net als in , toen de eerste cd verscheen, werd een reeks nummers van Tura gecoverd door hedendaagse artiesten. Ook deze compilatie bevat een versie van 'Arme Joe', maar dit keer door "Meuris", de naam waaronder ex- Noordkaap zanger Stijn Meuris tegenwoordig optreedt. De meeste van deze groepen traden ook aan tijdens een Turalura-concert in de Brusselse Ancienne Belgique , waarin Tura als eregast ook meezong.

In huwde Tura met Jenny Swinnen. Het jaar daarop werd een zoon, David, geboren, en nog eens een jaar later zag hun dochter Sandy het levenslicht. Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool If you think it's over , Josephine en Driving home for Christmas , die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in in Willie and the Poor Boys en in in Parting Shots , waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione , die in verscheen.

In heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht nummers , een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar Chris Rea heeft omstreeks bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers. Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van zijn terugkeer naar het podium bekend.

In het voorjaar van heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers.

De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis. In april is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 cd's. De datum voor de release is 5 september Vanaf april wordt op de officiële website van Chris Rea een aankondiging gedaan voor een 'nieuw' project: Er wordt helaas nog geen releasedatum gegeven.

ABBA is de naam van een voormalige, megasuccessen boekende, Zweedse popmuziekgroep , die bestond uit de volgende vier vocalisten:. De naam ABBA was een acroniem van de voornamen van de leden. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albums wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven. Manager van de groep was Stig Anderson.

In werd een pauze ingelast, die echter zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. In ging in Londen de musical Mamma Mia! Hij werd overal in de wereld, in verschillende talen, opgevoerd. In wees het viertal een aanbod van 1 miljard dollar af dat werd gedaan, voor een eenmalige reünie tour van concerten. Benny Andersson was lid van de Zweedse rockband de "Hep Stars". Deze groep beleefde tussen en in Zweden haar hoogtepunt en was ontstaan naar model van bijvoorbeeld Herman's Hermits , The Beatles en The Rolling Stones.

Björn Ulvaeus was lid van de "Hootenanny Singers". Deze groep had een rustiger geluid dan de Hep Stars. Af en toe kruisten de wegen van beide groepen elkaar en dat leidde tot het samen schrijven van enkele liedjes door de twee genoemden.

Ook schreef Agnetha zelf muziek. Ze bracht in Scandinavië vele hitsingles en zes succesvolle soloalbums uit en behoorde al voordat ABBA bestond, tot de populairste artiesten in haar vaderland. Tijdens één van hun tours ontmoette Agnetha Björn van de Hootenanny Singers.

Ze trouwden in , iets wat in de Zweedse media groots werd verslagen. Anni-Frid "Frida" Lyngstad was parttimezangeres en nam deel aan een talentenjacht, die ze won. Haar muzikale doorbraak kwam op het moment dat Zweden rechts ging rijden in plaats van links. De bevolking werd gevraagd niet de straat op te gaan. Frida trad op in een spectaculaire show die die nacht op televisie werd uitgezonden. Niet veel later ontmoette zij Benny Andersson, met wie ze trouwde in Begin jaren '70 hadden Björn en Agnetha, ondanks hun huwelijk, nog ieder hun eigen carrière.

Deze beiden vroegen vervolgens hun partners Frida en Agnetha in de achtergrondvocalen voor hun rekening te nemen op het album Lycka. Björn en Benny zetten hun samenwerking voort en experimenteerden met nieuwe arrangementen en geluiden.

Resultaat was de single People need love. Het werd een bescheiden hit, maar voldoende om aan te tonen, dat de samenwerking goed was. Het jaar daarop, , werd Ring Ring gemaakt, waarmee de groep voor het eerst deelnam aan het Nationale Songfestival.

Velen verwachten dat het de eerste plaats zou worden, maar weer werd het een derde. Stig was overtuigd van het feit, dat een hit in Engeland of Amerika de definitieve doorbraak zou betekenen en zocht naar een andere bandnaam. Uiteindelijk werd het acroniem ABBA gekozen. In won de band, nu onder de nieuwe naam ABBA, het Nationale Songfestival en werd uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival, waaraan deelgenomen werd met het zelf geschreven nummer Waterloo. Dit liedje is een paar jaar geleden gekozen tot beste Eurovisie Songfestivalliedje van de afgelopen 50 jaar.

In de VS kwam het op een zesde plaats. Een vervolg zat er echter nog niet in. Het duurde tot SOS , oorspronkelijk als solosingle voor Agnetha geschreven, voordat ze een nieuwe top hit hadden. Na SOS was de status van eendagsvlieg definitief verdwenen. In verscheen de film ABBA: The Movie waarin de band en de bandleden de hoofdrol spelen. Na kwam wereldwijd succes met onder meer Mamma Mia en Fernando.

In was ABBA uitgegroeid tot een megagroep. In laste de groep een rustperiode in, waarna ze besloten niet verder te gaan. Met het in verschenen compilatie-album The Singles sloot ABBA zijn bestaan af, met een wereldwijd nummer 1 album.

Nadat ABBA was opgehouden als groep te bestaan, legden Björn en Benny zich gezamenlijk toe op het componeren van muziek voor musicals. Een van de eerste was Chess , waarvoor Tim Rice de tekst schreef.

Chess draaide drie jaar lang in Londen en in kwam ook een Broadwayversie uit. Deze werd echter geen succes, wat te wijten was aan een gewijzigde opzet. Björn en Benny hadden echter een goed gevoel bij musical, wat overigens ook al tijdens tours van ABBA bleek.

Het zou een groot succes worden, met vertalingen in vele landen. Benny is verder actief met zijn folkmusic band 'BAO' In verschijnen er berichten in de pers dat Benny met zijn groep een oud ABBA nummer uit dat niet eerder op cd is verschenen zal opnemen en uitbrengen.

De fans wachten in spanning af! Agnetha en Frida gingen beiden op de solotoer. Van dit album verkocht de roodharige zangeres ruim 1. Na het relatief floppen van het album Shine besloot zij te stoppen met zingen. Het gebrek aan solosucces, maar vooral motivatie was aanleiding tot deze stap. Wel bracht ze in maar dan alleen in Zweden nog het album Djupa Andetag uit. Deze cd werd in Zweden een grote hit en behaalde zelfs de eerste plaats.

Geen van de drie singles wist echter de Zweedse top 10 te bereiken. In verschijnt er van Frida een dvd met een retrospectief van haar carrière. Alhoewel het in de planning staat dat de dvd overal ter wereld verkrijgbaar zal zijn, verschijnt hij alleen in Zweden en Nederland in de winkels. Frida verkoopt in de twee landen samen niet meer dan dvd's. Anno heeft Frida geen plannen meer voor een internationaal soloalbum en houdt zij het bij wat low-profile duetten die in zeer beperkte oplage verkrijgbaar zijn.

Zij heeft het nummer tijdens het concert van Jon Lord in Keulen live gezongen. Agnetha deed het na ABBA iets beter in haar eentje. De singles 'Never Again', 'The heat is on', 'Wrap your arms around me' en 'I won't let you go' van haar tweede soloalbum 'Eyes of a woman' werden in de jaren tachtig in Europa, Japan en Scandinavië hits, de een wat kleiner dan de ander.

Met 'The heat is on' scoorde zij in vele landen een van de grootste zomerhits van Het eerste internationale soloalbum 'Wrap your arms around me' verkoopt wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Na het verschijnen van haar derde Engelstalige album I stand Alone in en de kleine Billboard hit I wasn't the one in Amerika, stopte ook Agnetha wegens gebrek aan groot succes met zingen. In verschijnt er een internationaal Greatest Hits album van Agnetha met de titel "That's me - The Greatest Hits" waar het publiek in het algemeen niet warm voor loopt.

Daarnaast brengt Agnetha in een boek uit met haar levensverhaal. In maakt ze haar echte comeback met het album 'My Colouring Book'. Het album werd goed ontvangen en haalde in verschillende Europese landen de top In Zweden staat het album wekenlang op de eerste plaats. De single 'If I thought you'd ever change your mind' weet zelfs de Britse top 10 te halen in de midweek sales van mei maar uiteindelijk blijkt het net de top 10 niet te halen als de chart openbaar wordt gemaakt.

Aan het einde van het jaar verschijnt er in Scandinavië een cd-box "Agnetha ", met daarin alle zeven soloalbums die Agnetha voor en tijdens de ABBA periode opnam voor Sony Music. De interesse in deze re-releases van beide dames is beperkt. In verschijnt Agnetha op de première van Mamma Mia! Ze wordt in de zaal ontvangen met een staande ovatie, terwijl haar andere ABBA collega's onopvallend de zaal in kunnen lopen. Agnetha is de ster van de avond. Ook bij het stoppen van de musical in is Agnetha aanwezig.

Samen met Bjorn en Benny staat Agnetha die avond ook nog even op het podium om een Zweeds danklied te zingen. De drie ABBA leden zijn duidelijk weer vrienden. Frida is die avond niet aanwezig. Agnetha werkt inmiddels aan een nieuw album met zelfgeschreven songs, zo fluisteren de ingewijden nu.

De release zal waarschijnlijk in plaatsvinden. Tevens werkt Agnetha's eigen productiemaatschappij aan een dvd over haar carrière. Jan De Wilde Aalst , 1 januari is een Vlaams zanger en kleinkunst muzikant. Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst".

Jan De Wilde werd in geboren in Aalst. Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Hij trad voor het eerst in het openbaar op in en maakte zijn tv-debuut in Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen.

Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes. Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft.

Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet. Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector.

Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong.

Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op.

Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic.

Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan. Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten.

De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit. Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek.

Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië. Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur. Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband.

De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen.

Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums. De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns.

De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles. Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte.

Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren. Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis.

Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying". Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had.

Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde.

Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière.

Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden.

Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen. Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk.

September kwam dit voor het gerecht. Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat. Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein.

In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op. Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden.

Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album. Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven.

Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee. Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist.

Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist.

Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.

Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson.

De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd. Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll.

Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje.

Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes. Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger. Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.

Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde.

Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door. Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle.

Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte.

In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is. De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied.

Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes. In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland.

In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden. Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen. Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette.

Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records.

Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien. De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen.

Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee. Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run. Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay.

De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt. In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums.

In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo. Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid. In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa.

De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten. In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen. Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger.

In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten. In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle. Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1.

Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen. Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde. Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen.

Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie. In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson.

In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1. In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars. Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef.

De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire. Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek. Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk.

Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit. De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren. Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer. Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië.

De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit. Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen. Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan.

Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag. In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album.

In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen.

Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay. Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan. In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It.

In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden. Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single. Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section. Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is.

Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum. De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat.

De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld.

Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album. In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden. De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam.

Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur. Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert. De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen.

Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend. Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn.

Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands. Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band. In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten.

Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief.

Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire. Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten. Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten.

Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren. Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft.

Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing. Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan. In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was.

In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen. Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam.

Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten. Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie.

De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten. In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed. De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten.

Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie. In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland.

Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten. Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand.

Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt. Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Zeer algemeen is de lampionnentocht. Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd.

De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk.

P ;D ik ga 1 maart Theory of a Deadman live zien. Nickienator op 02 Februari , Ik heb economie echt te snel gemaakt, ik vrees voor een laag cijfer.

Ik heb een aantal rekenopgave's overgeslagen omdat ik ongelovelijke last van mn buik kreeg Dat is nou precies waar mijn zesjesmentaliteit vandaan komt, ik merkte op de basischool al dat mijn ouders de lat voor cadeau's steeds hoger legden, dus nu leg ik hem persoonlijk een stuk lager. Ik krijg nu cadeau's als ik overga, maakt niet uit met wat.

Ze zijn al blij als ik iets doe: Blijkbaar bestaan er muziektherapeuten. Ik wil je geluk niet verpesten, maar ik vraag me sterk af of het nog haalbaar is om in een half jaar van die vijven achten te maken. Mijn moeder is beeldend therapeut, en ze vertelt nogal veel over haar werk en collega's etc: Ruth op 02 Februari , Mja, maar sowieso, voor elk vak minstens een 7. XD Dat lijkt me een beetje onbegonnen werk, eigenlijk. P Nja, het kan wel, als je echt no life hw maakt en leert enzo.

P En zelfs dan. XD Maar dat doet toch niemand. Waarom schrijven leraren altijd aan het eind "Succes", dan heb het toch al af: Gingermeneer op 02 Februari , Als je bij die gitaar op Artists klikt, staat er Simple Plan bij.

Ik denk dus dat SP die gitaar gebruikt. Dus moet je hem kopen. ESPN America vind ik altijd beter: Maar ik kijk meestal gewoon streams omdat wij geen ESPN meer hebben volgens mij moeten we dan betalen: Wat ben ik veel actief: En een biertje erbij pakken Ik zoek nu al minstens een uur maar ik kan het nergens vinden.

P Wat het verschil is met een normale arpeggio die allerlinkste weet ik niet. Flumble op 03 Februari , Gingermeneer op 03 Februari , Ugluk op 03 Februari , Ik kwam net een website tegen waar het een "no arpeggio" werd genoemd, dus misschien is het wel voor in stukken waar aan het begin bij staat dat het stuk met arpeggio's gespeeld moet worden Ook dat zie je wel meer, dat hele stukken op een bepaalde manier gespeeld moeten worden.

Alleen niet dat er tekens zijn voor de uitzonderingen, wel dat je weer normaal moet spelen als er "loco" staat Shit, als het al in Hoorn en Purmerend is geweest is het sowieso onderweg naar Hoofddorp: Gelukkig ga ik over anderhalf uur naar Delft: Piraat op 03 Februari , Het wordt wss steeds erger, hier ligt nu al zo'n cm het sneeuwt sinds half 9.

Hopelijk rijdt mijn trein straks nog: Blubje op 03 Februari , Wtf, dit soort mongolen krijgen maar ~80 uur taakstraf? Tering sneeuw, ik moest naar een open dag vandaag voor MBO maar de treinen rijden niet meer: Ik had echt totaal geen moeite met fietsen in dit weer hoor. En hier ligt toch echt een boel sneeuw. Nickienator op 03 Februari , Fysiotherapeut had ik niet meegenomen in mijn redenatie.

Dat had het een stuk logischer gemaakt inderdaad. Iedereen die een therapie toepast kan therapeut genoemd worden. De vorm van therapie is daarbij van geen belang. Doorgaans wordt de term “therapeut” gebruikt als verzamelnaam voor een ieder die beroepsmatig een methode toepast ter genezing van lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

Iedereen kan zich echter therapeut noemen, ook zonder diploma of werkervaring; de titel “therapeut” is op geen enkele manier beschermd. Het woord therapeut draagt dus geen kwaliteitsaanduiding in zich. Meestal wordt het beroep van een therapeut gespecificeerd, bijvoorbeeld tot “psycholoog”, “psychotherapeut” of “psychiater”.

Die vond ik gister nog, dat had het voor mij al verduidelijkt. Ik kon er met mijn pet gewoon niet bij dat mensen zich zoveel focussen op een soort therapie, beperking is niet mijn ding.

Opzich is het niet heel vreemd dat een amuzikale beeldhouwer geen muziektherapeut wordt, lijkt me? Ik wou dat ik een vlammenwerper had, dan zou ik alle sneeuw laten smelten: Oh, en Freaky, heb je iets tegen pownys ofzo: Ik wil een basversterker die zo hard gaat dat alle sneeuw vanzelf weggeblazen wordt: Armogohma op 03 Februari , Ik heb het zelf echt nog nooit gezien, maar misschien is het een voorgetrokken arpeggio? Je ziet het wel meer in muziek dat je twee vormen van zoiets hebt, net als de grace notes.

De een is dan voorgetrokken dus zo spelen dat de juiste klank op de tel is , en de ander is dan niet voorgetrokken pas op de tel beginnen met spelen. Maar goed, ik heb het nog nooit gezien Een 'no arpeggio' lijkt me in dit stuk niet logisch omdat het in dit geval: Zo'n voorgetrokken arpeggio zou kunnen, een andere mogelijkheid zie ik eigenlijk niet. Wat doet die multimiljonair met een oud wijf van Behalve dat het nu even van pas komt dan. Eigenlijk net zoiets als dat iemand de straffen van moordenaars afkoopt zodat niemand meer voor moord de cel in gaat.

In principe legaal, maar niet echt fijn. Zou hetzelfde gedaan worden als ik de keuze had, lijkt me niet meer dan normaal om te proberen zo min mogelijk bestraft te worden. Ik neem ook aan dat hij niet op die persoon gemikt heeft.

Darren op 03 Februari , Omdat ik druk bezig ben met priemgetallen en eigenlijk bezig zou moeten zijn met AVI. Volgens mij is er nog nooit zo veel moeite gedaan voor een youtube-filmpje: Yay ik ben thuis, van pizzabiervrijdag: Maartenz op 03 Februari , Ik wil weer een koekje voor de hackopdracht http: Ik zie 0,0 problemen op het traject Enschede-Deventer-Zwolle-Leeuwarden.

Maar hij rijdt wel! Darren op 04 Februari , Yes, het was graden vanochtend en onze waterleidingen zijn bevroren. Blubje op 04 Februari , Derp, een half uur wachten in Deventer omdat de trein een half uur vertraging heeft.

Was ik maar in de sprinter blijven zitten - geen internet, maar wel normale reistijd. Flumble op 04 Februari , Weet iemand een betrouwbare site waar je Xbox Live kaarten kan kopen, dat je de code via email krijgt?

Ik dacht zelf aan http: Ik moet straks naar een zwemwedstrijd. Dan zit je daar 3 uur, en je hoeft maar 2 minuten te zwemmen: Ik ga me weer het koude weer in wagen.

Het zou chill zijn als de wegen ok waren: Ik moest vanmorgen om 8 uur op mijn werk zijn, dat is 45 min fietsen dus was om 7 uur al aan het fietsen. En het wat koud vanochtend: P Zeker omdat je vlakbij Marknesse woont en daar was het het koudst vanochtend in NL sinds heel veel jaren. Hier is het ook koud, maar ik ben nog niet buiten geweest vandaag x'D En ik heb mn Machine Head shirttt. Ruth op 04 Februari , Mrkefskie op 04 Februari , Nickienator op 04 Februari , Eerste is sneller, maar ik gebruikte de 2e volgens mij toen ik geen iDeal kon gebruiken.

Ik heb m'n kamer opgeruimd. D En nu heb ik een stofallergie attack xD. Uiterlijk 7 uur opstaan. Hehe, ik ben weer thuis. Maar het was een leuk feest gisteren: Piraat op 04 Februari , D kijk jij dat ook, Tommy?

Het is echt briljant xD. Shit, kwam er net achter dat mijn slaapkamerraam de hele dag open heeft gestaan. Een flesje water wat op mijn bureau stond is half bevroren.

Ben bang van niet: D Ik ga ook maar eens kijken hoe ik ooit in Delft moet komen komende week.. Want als ik naar de muzieksmaak van het gemiddelde brugklasmeisje kijk schaam ik me voor mijn leeftijd.

Taylor Swift heeft toch minstens een goed liedje hoor, alleen is die wel gezongen samen met Boys like Girls. Nee, want dan moet ik opletten en bij tv kan je de helft van de tijd niet kijken en is het nog duidelijk: Alhoewel ik zou een film kunnen kijken die ik al ken ;D.

Dat gevoel wanneer je het bas van je muziek op maximum zet Voelt bij mij hetzelfde als wanneer je klaar komt. Als je dat gevoel bij jou kunt vergelijken met een bas op maximum, doe je iets fout. Jah kan wel, moet ook wss ook doen dinsdag en donderdag Dat zou awesome zijn: Dat besef ik me net.

Oh en ik vind het stom als films zo vroeg afgelopen zijn. Met dubbele letters is t gewoon een beetje vaag: Waarom hebben we hier geen lingothread eigenlijk? Is de computer zo traag dat hij er zo lang over doet om een episode te laden of gaat het over streamen? Want net goed dan, je bent een mongool als je streamed. Wat is een goede motivatie waarom mijn 'Griekse feta en olijven' chips in de winkel moet komen?

Love story moet je maar eens luisteren. En daarna de cover van destine. Dankzij U mevrouw heb ik de inzending veranderd naar Broodje Bapao chips: De inzendingen bij die wedstrijd sporen echt niet xD "Paprika gedoopt in chocolade chips" "Pittige citroen chips". C Ik heb naast al die ebooks, niet anime series en films en seminars echt geen ruimte meer voor anime, hoor.

Streams ownen gewoon in dit geval. Dit geldt overigens ook voor andere series en films die niet anime zijn, geen idee waarom ik over anime begin. Hey, I made you a pie! Ik ben uit in friesland the dance factory Bijna alleen maar huppelkutjes, ben zelf met twee meisjes die dat niet zijn of toch iig een en ben misschien aangeschoten maar nja Vraag is: Shaddow op 05 Februari , Waarom is dit filmpje al vergeten?

This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below. Uitspugen dus Maar mijn zweertje doet in ieder geval geen pijn meer voor de komende..

Hahaha xD Door een beetje sneeuwval in London valt het beeld steeds weg van de hockeywedstrijd: Er komen steeds minder posts Flumble op 05 Februari , Dat is inderdaad zeldzaam. En een goed idee om gekloot in je mond mee te verdoven. Jezus en z’n homeboyz stapten dus weer in de boot en voeren terug naar hun eigen stad. Toen ze daar kwamen, waren er een paar homeboyz die een mattie van hen bij Jezus wilden brengen. Deze kill was verlamd.

Hij kon niet meer lopen. Jezus zag hoe ze in Hem geloofden en Hij zei tegen die verlamde boy: Alles wat jij verkeerd hebt gedaan, is je vergeven! Maar Jezus was een mensenkenner. Hij scande gewoon wat ze dachten. Hij zei tegen ze: Ik zal jullie laten zien dat de Zoon van de mensen de power heeft om een G te vergeven. De reli-bobo’s waren wreed gedist.

Toen de andere mensen dit zagen, kregen ze omin respect en ze gaven alle props aan God. Gingermeneer op 05 Februari , If it exists, there's porn of it. If not, make porn of it. Darren op 05 Februari , Rule 34; Everything you can think of, there is porn of or being made. Blubje op 05 Februari , Plaats een pony in je sign en stfu. Ik ga toch ook niet in elk bericht mijn favoriete serie posten?

Mensen hoeven niet te overdrijven met pony's hè? Steelkenny op 05 Februari , Ik forceer toch ook geen sponsbob op iedereen omdat ik dat een leuke serie vind? This may be caused by the server being busy.

Please try again later. Piraat op 05 Februari , Het duurde een tijdje totdat ik door had waar de fout lag: Ik speel nu Mystery dungeon, alleen niet zo leuk als de 'echte' pokemon spellen. I am a male age Lately I have been thinking about killing people. I want to get someone alone and kill them. I feel as if my mind could reach ecstasy and then I would feel peaceful if I could just take someones life. I want to pour all of my perversion and hate and fear into a weapon and tear someone apart.

I've always been a pedophile and without conscience for the most part. But lately I have been turned on by dead girls and girl zombies. I don't want to end up in jail or a serial killer. What should I do? Scheerapparaten vind ik, voor gezicht, echt irritant. Gilet fusion proglide is zoveel beter. En ik snij mezelf er nooit zeer zelden mee, met scheerapparaat heb ik me waarschijnlijk vaker gesneden. Ik vind scheerapparaat gewoon makkelijker: P Ik heb Wilkinson, daarmee snij ik me ook nooit: Oh, en bovendien ben je al helemaal baas als je het zonder scheerschuim doet, toch?

Hoe zorg ik dat dat niet nodig is? Ruth op 05 Februari , Ik heb opzich zeer weinig zichtbare baardgroei, en daar ben ik heel blij mee want scheren is zo vervelend: P mja ik moet denk ik ook weer werk gaan zoeken want ik heb nu officieel wel werk, maar als het steeds een paar uur vantevoren wordt afgezegd laatst een uur vantevoren, dat vond ik best wel ehrm heb ik 't gevoel dat ik dr niet echt welkom ben ofzo.

Nee, The Superintendent van Halo. Alleen is dit ding een AI en een stopcontact niet. Ik kan mijn hoofdpijn wegwrijven.. Bij traanoogjes werkt het niet though. Maartenz op 05 Februari , Tegen mij zeiden ze tijdens het sollicitatiegesprek dat ze me er niet echt sterk uit vonden zien, dus toen had ik zoiets van: En toen gingen ze me een half jaar later nog opbellen met de vraag of ik alsnog kon komen werken.

Nickienator op 05 Februari , I made the most awesome discovery ever Friday and need to share it with all my fellow Males: Volgens mij kijkt iedereen mij alleen raar aan als ik nu opeens in een pak ga rond lopen.

Ik heb geen eens pak maar die is stuk xD , het dichts in de buurt komt nog mn blazer. Cool, ik wor dt postbode. Also, pakken zijn wel coolie, maar als je ze altijd draagt, meh, dan wordt het te gewoon. Omdat je het via iets anders wilt kijken? Avi's worden al jaren niet meer gebruikt dus tenzij je je. Valt de reactie van een vrouw op een man in pak te vergelijken met de reactie van een man bij een vrouw in lingerie? Just wondering aangezien iemand deze vergelijking maakte. Zo ja lijkt het me logisch dat vrouwen voortaan in lingerie naar het werk gaan.

Ik speel op dit exacte moment Halo: P Als ik dood ben typ ik weer ff XD. Iedereen kan alles leren Robbertzzz, daar ben ik van overtuigd. Hoewel beeldhouwers sowieso geen therapeuten worden meestal. En heb je daar ook argumenten voor, of is het puur omdat je niet beter weet? Om muziek te kunnen maken, moet je muzikaal zijn. Muzikaliteit is een aangeboren en deels erfelijke eigenschap die niet iedereen bezit. Niet beter weten is overigens het beste dat je in dit soort gevallen kan overkomen, just saying.

Hiervoor verwijs ik je graag door naar een citaat in mijn onderschrift, de rest kan je zelf wel uitvogelen gok ik. Dat muzikaliteit aangeboren is slaat nergens op. Je kan aanleg voor iets hebben en daardoor een grotere kans hebben dat je er beter in wordt.

Er is geen gen dat bepaald of je wel of niet muzikaal kan zijn. Wat is sowieso jouw definitie van 'muziek', als ik vragen mag? Ik denk niet dat iedereen alles kan leren wat die persoon maar zou willen. Sommige mensen kunnen sommige dingen gewoon echt totaal niet.

En dat is dan genetisch. Wij kunnen als mensheid ook niet vliegen zonder vliegtuigen e. XD dat is ook genetisch: Overigens hebben wij 'leren' vliegen d. Vandaar mijn 'zonder vliegtuigen e. Ik zou graag een betoog houden zoals ik normaal altijd doe, maar dat gaat bij dit toch niet werken.

Er zijn geen echte inhoudelijk argumenten voor. Zoiets zou ik alleen kunnen bewijzen door iemand te vinden die geen 'muzikaal gen' heeft en hem muzikaal te maken, maar helaas moet ik dan zelf over muziek en shizzle gaan leren en is dat me te veel werk voor nu zo opeens.

Bovendien heb ik nu hoofdpijn en ga ik naar bed. Dat gedeelte van hoofdpijn was overigens een reden dat ik mijn betoog niet ging houden, niet dat ik mezelf niet muzikaal ging maken. Dat ga ik nog wel eens doen. Al is het maar om te bewijzen dat het kan. Darren op 06 Februari , Piraat op 06 Februari , Armogohma op 06 Februari , Ik blijf nog wel ff wakker, 4e kwartier begint nu: Okay, ik heb net ongeveer 2, uur buiten gelopen xD Was opzich wel koud achtig, maar wel gezellig: En dat was dus posters plakken?

Tom Brady is baas maar ik ben toch echt voor de Giants: P Ow en ik mag een gratis domijnnaam: D Nu nog een naam xD. Je geeft hier zelfs toe dat je maar wat lult, en wilt toch niet inzien dat je geen gelijk hebt? Dat is gewoon raar. Ga je eens verdiepen in muzikaliteit voordat je er weer eens iets over zegt, er zijn bijvoorbeeld al ontzettend veel onderzoeken gedaan naar muzikaliteit bij baby's en over langere periodes ed.

Anonymous lijkt harder dan het is: Ja, Youtube, ik weet ondertussen dat er een Star Wars-film in 3D is. Nee, Youtube, na keer dezelfde onskipbare reclame ga ik er nog steeds niet naar toe. Ik denk niet dat muzikaliteit genetisch is bepaald hoor: P meer door je opvoeding oid. Blubje op 06 Februari , Muzikaliteit is erfelijk en kan je idd trainen maar je hebt het of je hebt het niet. Daar is geen objectieve lijn voor en die moet je ook niet willen vinden. Muziek is kunst, kunst moet je niet vastleggen in regels.

Je hebt uiteraard een hele hoop waar muziektechnisch iets goed of slecht is wat je prima kan aanleren, maar of je dat ook echt voelt en kan laten leven, dat is de kunst van muziek. Overigens, heb je ooit wel eens in overweging genomen dat een familie vol met muzikanten gewoon puur in het gedrag er zijn muzikanten die hun hele leven nogal ritmisch lijken te doen, hoewel ik maar weinig echte muzikanten ken moet ik zeggen en het feit dat ze er gewoon zelf dagen mee bezig zijn en er dus meer vanaf weten.

En toen stond me al kleine kamer vol met drie aquaria Als ze dood zijn moet je nog wat aquaria kopen en ze met elkaar verbinden en op hun kop aan het plafond hangen zodat heel je plafond een aquarium is en er dan een haai in stoppen. Hey, discussie over muzikaliteit: D Mag ik zeggen dat ik ook een zeer muzikale familie heb en dat als ik ooit naar het conservatorium mag dat waarschijnlijk een zeer grote rol heeft gespeeld in mijn toelating? En mag ik daar dan bij zeggen dat ik tot mijn tiende jaar eigenlijk nauwelijks met muziek ben bezig geweest, en pas echt iets serieus begon te spelen vanaf vijftien jaar?

Nickienator op 06 Februari , Lalalala, al twee pagina's bullshit met moeilijke woorden en enkele feiten geschreven ;D. Ik weet niet precies wat ik heb gezegd en hoe jij het opvat, maar het was bedoelt als statement dat muziek inderdaad niet aangeleerd hoeft te zijn maar meer ligt aan je erfelijke achtergrond.

Mijn moeder is niet zo muzikaal qua het spelen van instrumenten maar ze hoort wel makkelijk of iets een B of een Bes is waar ze me laatst kapot mee irriteerde , terwijl mijn oom en tante en neven enzo wel fucking muzikaal zijn. En verder speelt mijn vader ook al tig jaar muziek, heeft in verschillende bandjes gezeten en speelt nu nog op straat en op feestjes.

Als je muzikaal aangelegd bent dan is muziekles eigenlijk meer een soort van steun, niet zo zeer iets dat je moet hebben om het instrument ook maar een beetje te kunnen spelen.

Als je beiden hebt kom je ergens met muziek: Je zei dat je familie een grote rol speelde bij je muzikale talent dus ik interpreteer dat als zijnde je het niet over genen hebt.

Daarbij was je tot je 10e niet eens met muziek bezig zeg je, dat was voor mij een iniemini bewijsje doordat je het toen dus had moeten leren.

Nog even terugkomend op het muziek-onderwerp: Ik denk dat deze gast dit zichzelf heeft aangeleerd door jaren te experimenteren en misschien vijf jaar les. Je leert de basis daarvan echt wel op muziekles hoor: P maar bah wat is die gitaar lelijk gerelict: Daarom riep ik ook "en misschien vijf jaar les". P ook al is t fretboard van mn spaanse gitaar ook al wat afgesleten mja. Ben ik de enige die altijd op 'markeer alles als gelezen' klikt als hij klaar is met het lezen van de interessante topics?

De laatste tijd refresh ik alleen maar het OTT wegens meer te doen en zo ;p Nja, OTT is ook ongeveer het enige wat me zo'n beetje nog interesseert hier ;D. Gingermeneer op 06 Februari , Sinds vrijdag ofzo geloof ik, dat huis is echt awesome. Maar ik heb nu ook die tour gezien, holy shit wat een gigantisch huis Ik ging onderzoeken of dat echt zo was. Liek de meest awesome Youtube game commentatoren die er bestaan? Ze hebben overigens ook een charity live stream gedaan met Yogscast, die ken je wel toch?

Ze zijn ook van directors van Machinima. Dat was ik nog vergeten. Ik vind ze gewoon cool, hoewel ik eigenlijk alleen James Nova volg. En the creature hub uiteraard. Flumble op 06 Februari , P maar het is dus een samenwerking tussen wat gamingcasters? P zijn ze onderdeel van The Game Station? Het geeft mij altijd hoofdpijn, traanogen een loopneus en een zeer bleek gezicht. Ik haat verkoudheid ook. Morgen laatste toets van dit blok. Daarna eindelijk weer rust. Half 9 beginnen, 9 uur waarschijnlijk klaar.

Wordt een lange dag lui zijn morgen! Ik denk niet dat ze daar onderdeel van zijn, dunno though. Het is inderdaad een samenwerking tussen gamingcasters. Ik ben overigens nog steeds teleurgesteld dat een van de coolste gozers niet in the creature house wilde: Armogohma op 07 Februari , C het is zooo stil op GMOT: C en op mijn andere fora: C slaapt iedereen ofzo?!

Darren op 07 Februari , Flumble op 07 Februari , Slapen kan een andere keer wel. En daarmee bedoel ik nu. Gingermeneer op 07 Februari , Blubje op 07 Februari , Piraat op 07 Februari , Ruth op 07 Februari , Nickienator op 07 Februari , Waarom rot alle sneeuw niet gewoon een teringeind op en wordt het minimaal 20 graden buiten en shitzle? Maar je hebt toch al gratis OV en zo, en dat kan toch pas vanaf je 18e?

En hoezo ben je bijna net zo oud als ik terwijl ik in de 5e zit en jij studeert. Mijn eigen telefoon weet hem niet eens. Stomme mobiel die altijd zit te bitchen als ik mijn eigen nummer 'opvraag'. Die zijn niet thuis. P En smsen voor mijn nummer kan ook niet aangezien ik geen beltegoed heb. Whatsapp was ik inderdaad vergeten. Ons tostiapparaat ontplofte net.

P Ik red zo'n beetje ons hele huis met alles wat daarin staat, en mijn pa keek me aan alsof ik een idioot was. Sinds het hoofdbedekende kledingstukkenverbod is dat inderdaad zeer kut geworden. Ik overtreed de wet gewoon met mijn sjaal muts combinatie though. Gewoon wat iedereen zou doen, dat is nog het stomme. P Kijken of er niets in de fik staat, stop uitzetten als die nog niet is doorgeslagen, stekker eruit, stop aanzetten, tosti er tussenuit peuteren xD , raampje open voor de stank van verbrande tosti.

En het was nog wel mijn zusjes schuld. P Ik had ook tosti gehad vanmiddag xD Die van mij vlogen gelukkig niet in de vik In dat soort gevallen ligt het altijd aan de docent, ongeacht de resultaten van de andere klassen.

When she was just a girl.. Maartenz op 07 Februari , When she was just a girl komt uit Paradise van Coldplay. Waar dat bambamwieou shit op slaat, geen idee xD. Mijn overgrootmoeder is overleden. Ik kende haar amper maar het maakt me nog verdrietiger om andere mensen verdrietig te zien.

En deze zin heeft onbedoeld twee betekenissen: Ik had vandaag eigenlijk een repetitie, maar ik wist niet precies waar en wanneer enzo, dus ik ben niet gegaan, en nu hebben we deze zaterdag een optreden terwijl ik niet weet wat ik moet spelen omdat ik nooit bij de repetities ben geweest: D Als dit optreden goed gaat mag ik mezelf pas muzikaal noemen. D Ik hoop dat ze me op zijn minst een akkoordenschema geven, ik heb weinig zin om on the spot alles te transcriben en mee te spelen XD.

P Kijken of er niets in de fik staat, stop uitzetten als die nog niet is doorgeslagen, stekker eruit, stop aanzetten. Au, brandwonden van kleren die van m'n lijf werden gescheurd. Maar niet zoals je zou willen. Opeens eerste 2 uur vrij: D Dan 2 uur les, dan 3 tussenuren en dan nog een uur les. Van mij mag 't nog wel blijven vriezen. Beat you all, ik ben ineens eerste 4 uur vrij, met een blokuurtje Frans dr achteraan, maar Frans est aids, dus ik heb vrij vandaag ;D.

Gingermeneer op 08 Februari , Daantjuh op 08 Februari , Wie nog niet Hopsin kent, check him out! Piraat op 08 Februari , Flumble op 08 Februari , Ja maarmaar ik wil niet bij zo'n ontploffend ding in de buurt komen. Sorry hij is al uit elkaar gehaald en weggegooid, had geen foto's. P Maar hij zag er niet heel ontploft uit ofzo, je zag er bijna niets van. Alleen tijdens het ontploffen klonken er allemaal poefjes een beetje hetzelfde geluid als bij een romeinse kaars, niet echt een knal te noemen en schoten er vonken alle kanten op en na 5 seconde stopte het.

Ik heb gisteren wat diodes laten smelten: P Die voeding was niet helemaal in orde meer. Waarom wil je alle schuld afschuiven op de docent? De ouders, de school en zelfs media dragen er ook verantwoordelijkheid voor dat kinderen toetsen falen. De docent moet het vak interessant overbrengen, dat zal ik zeker niet ontkennen. Dit hoeven niet veel uren te zijn, maar gewoon een aantal opfriscursussen of onderzoeken oid. Met al die vakanties hebben ze daar tijd genoeg voor.

Ik begrijp dat het nakijken en vergaderen tijd kost, maar daaromheen hebben ze vast nog genoeg tijd. Dit alles zodat een leraar meer weet van zijn vak dan in het boek staat, leuke verhalen erover kan vertellen en bewijst dat hij het vak uberhaupt zelf leuk vindt.

Verders ben ik alles aan het uitwerken, als iemand ooit geinteresseerd is wil ik er tegen die tijd best een topic over aanmaken oid. Darren op 08 Februari , Sorry dat ik je plan de grond in boor, maar dit is al verplicht en gebeurt al. Als de leraar een vak voor iedereen leuk kan maken en dat kan echt , interessant kan maken kan ook zeker en begrijpelijk uit kan leggen kan ook zeker echt , dan hoeft helemaal niemand een 3 te halen. De locatie lijkt mij, hoewel het natuurlijk mee kan spelen, niet heel belangrijk.

Dan controleren ze het zeer slecht. Of waarschijnlijk raakte je in de war doordat ik het over cursussen had, leraren volgen vast wel cursussen, daar twijfel ik niet aan. Maar dat doen ze lang niet allemaal en eigenlijk is dat imo ook lang niet genoeg.

Bryan op 08 Februari , Nee, nog steeds kunnen mensen dan onvoldoendes halen. De onvoldoendes zijn niet altijd de schuld van de leraar. Hoe leuk een leraar een vak ook kan maken, er zijn mensen die alsnog geen ene flikker doen, of mensen die simpel weg het vak niet kunnen en de stof niet in hun hoofd krijgen. Dat zijn de mensen die er dan niet goed in zijn. Onvoldoendes liggen in de eerste plaats bij de leerlingen, pas bij voldoende 'bewijsmateriaal' kan je de leraren de schuld geven.

De onvoldoendes die ik bij frans altijd haalde waren niet de schuld van de leerkrachten, maar mijn eigen schuld. Hoewel ik voor mijn onvoldoendes voor wiskunde in de vijfde haast niet anders kan dan mijn toenmalige leraar de schuld geven; ja, ik deed niks, maar het jaar daarop, toen ik een andere leraar had en de jaren daar voor, for that matter, toen ik ook een andere leraar had deed ik ook niks, maar haalde ik geen onvoldoendes.

Ik vind het heel naar om het te zeggen, maar ja, ik had meer moeten doen, maar die docent was dus ook gewoon slecht. C iig, iedereen die OTT en shit onder heeft gespammed en daarna verdwijnt: Naja, iig op mijn voormalige middelbare school werd deze wet wel keihard gehandhaafd: P en leraren die steken echt duizend veel tijd in hun baan, want als ze klaar zijn met lesgeven, hebben ze nog shit na te kijken en lessen voor te bereiden.

Daarbij worden ze eigenlijk vet weinig betaalt, dus ik ben opzich best wel voor dat leraar zijn wordt gestimuleerd en dat ze meer geld krijgen en shit: En als een vak leuk is, een leraar goed les geeft, alles goed uitlegd en het vak gewoon interessant maakt.

En daarbij de kinderen nieuwsgierig kan maken naar andere punten in dat vak dat stond er nog niet bij omdat ik zelf nog niet zeker ben hoe dit toe te passen is. Geloof me, ik heb echt hele toffe docenten gehad, die de hele klas konden motiveren, in de les, maar dan deed ik verder als nog geen ene flikker.

Dit heeft dan niks met de docent te maken. Je weet al hoe ik denk over het fabeltje dat iemand iets niet zou kunnen leren. C En als een vak leuk is, een leraar goed les geeft, alles goed uitlegd en het vak gewoon interessant maakt. Bij talen is het overigens niet volledig de schuld van de leraren, inderdaad. Er is ook nog dat ene punt dat ze je talen op de meest verlepte manier ooit aan proberen te leren. Een taal leren zoals wij het als peuters hebben geleerd zou stukken beter zijn, door woorden een betekenis te geven door gebeurtenissen of objecten oid in tegenstelling tot het simpelweg vertalen van dingen.

Neh, niet na RD C: Ik doel op de vertaalfout. Geef maar hier die sneeuw. Het ijs is al dik genoeg en ik wil ook nog eens een sneeuwbal of twee gooien deze winter. Voor een succesvolle Elfstedentocht komend weekend? Je verwart het 'kunnen leren' met 'kunnen leren in een bepaalde tijd'. Op school heb je om de paar maanden een toets waarvoor je in de tijd daartussen de stof leert om hem goed te maken en niet iedereen lukt dat, ongeacht de moeite die de docent erin stopt.

Als mensen alles zouden kunnen leren, zou je ze slecht hoeven te motiveren. Dit is absoluut niet het geval. Bepaalde mensen zijn gewoon niet capabel genoeg. Niet alles in aan te leren. Want dan zouden we allemaal prof. Dat doen we niet en dat kan ook niet iedereen je hebt bijv. Armogohma op 08 Februari , Of ze leren spreken. En ja, er zijn doven die al hun hele leven doof zijn maar toch hebben leren gebrekkig te spreken. Waarom zouden wij moeite moeten doen om doven te verstaan?

Mja, hoeft eigenlijk niet. Ik pleeg dan toch wel zelfmoord. Internet gaat hier nu letterlijk met 3kbps.. Vaarwel films, muziek, series, en games downloaden in minder dan 7 weken. Vaarwel een powerpointpresentatie voor school kunnen downloaden, bewerken, en weer doorsturen in minder dan 2 uur. Ik kan er niet om lachen, sorry: Het eerste deel van 't bericht was geen sarcasme: Ijs is wel cool. Om te schaatsen enzo. En mensen op hun bek zien gaan. En ijs ziet er grappig uit met een hoofdletter.

Mensen op hun bek zien gaan is even leuk, en daarna ook saai. En helpen is voor dienstverleners. Verder, Ijs bestaat niet. Dat zou een heel vaag meervoud moeten zijn van "I". IJs daarentegen bestaat wel. Dat is dat irritante harde kutspul dat je krijgt als je water koud laat worden. Mensen helpen op hun bek te gaan bedoelde ik hea. IJ is één klinker. Het wordt dus samen met hoofdletter geschreven. Met bijvoorbeeld Lingo heb je ook altijd een lange ij als één letter.

Sneeuw, oké, zolang het maar niet op het spoor ligt. Temperatuur onder de 10 graden, oprotten: IJs en sneeuw zijn heel mooi, zo lang het niet ligt waar ik wil lopen en in en om het spoor of op de wegen. Sneeuw op het spoor is ook geen probleem, als de NS maar durft op normale snelheid te rijden. En als de wissels maar verwarmd worden om te kunnen blijven bewegen.

Morgen maar eens kijken hoeveel boeken de biebcomputer mij toestaat om te lenen.. Waar is GMOT ineens heen overigens? Al 2 uur geen posts hier. D Persoonlijk vind ik Nicholas Cage niet zo cool, maar hij heeft zijn momenten. Ik had werkelijk geen idee dat dat Cage moest voorstellen. Want moeders komt zo boven en ik heb geen zin in bullshit. Ik ben eruit, mijn laptop heet voortaan Eef je. Het zou eerst An worden, maar je hostnaam moet minstens 3 karakters hebben op de campus. Nickienator op 09 Februari , En daar ga je al de mist in, dit is namelijk helemaal geen fabeltje.

Er is een reden dat ik altijd al kut ben geweest in Frans: Tenminste, niet een woord uit een andere taal koppelen aan een Nederlands woord. Ik ben bijvoorbeeld best goed in Engels, maar op de toetsen heb ik nooit hoog gehaald omdat ik bij een woord niet de vertaling weet. En dat terwijl ik meestal wel het woord ken dat de vertaling is, maar ik kan de twee talen niet aan elkaar koppelen.

Ik praat nederlands, of ik praat Engels, de twee combineren ben ik echt bar slecht in. Verder is muziek ook niet aan iedereen te leren iets dat je van dichtbij meemaakt als je muziekles geeft, ontdek ik nu , omdat niet iedereen even muzikaal is. Mijn vader kan geen spelregels leren. Met hem kun je niet eens een simpel kaartspelletje als pesten doen, omdat hij constant weer vergeet wat de regels zijn. Toch kan hij ontzettend goed informatie oppikken, en ook ontzettend goed dingen met elkaar in verband brengen.

Maar zodra hij kwartet moet spelen, raakt hij helemaal de kluts kwijt En zo kan m'n moeder totaal niks met wiskunde of meetkunde, omdat ze simpelweg niet het inzicht heeft dat je nodig hebt voor dat soort dingen. Tuurlijk, heel veel dingen zijn aan te leren aan mensen. Bij lange na niet.

Pardon me, maar muziek leren aan iemand is toch wel heel anders dan woordjes leren aan iemand. Bij muziek draait het niet alleen om of iemand muzikaliteit heeft of niet wel voor een groot deel, maar niet alleen maar , maar ook om de instelling van die persoon. Als ik bijvoorbeeld les zou geven en ik zou tegen hem zeggen "oefen minimaal een uur per dag" en hij houd zich daar niet aan, maar doet in plaats daarvan een uur per week, dan zou ik zelf na een paar weken ophouden met überhaupt proberen les te geven aan die persoon, want de instelling is dan niet correct.

Het gaat dan om interesse. Het heeft heel weinig zin om iemand les te geven die het eigenlijk doet "om maar wat liedjes te kunnen spelen". En zelfs al is de interesse er en oefenen ze twee uur per dag bijvoorbeeld , als mensen zo muzikaal zijn als een koala met heroïne, dan gaat het ook niet werken. Als je als docent dit geduld dan niet hebt dan is deze leerling niets voor jou.

Maar het kan dus wel.. Instelling, houding, attitude en dergelijke spelen uiteraard mee. Het maakt het verschil tussen een pro en een "om maar wat liedjes te spelen" - gast.

Wie ben jij overigens om te beweren dat iemand die "maar wat liedjes speelt" niet muzikaal is? Je hoeft niet iedere week bezig te zijn met iets wat je geleerd hebt. Hoewel het beter zou zijn als je het wel doet, maar het hoeft niet. Haat aan lyme Je verwacht toch niet dat na 2 weken anti biotica lyme en 1 maand ontstekingsremmers lyme opeens je elleboog in gaat en daar ook een ontsteking veroorzaakt. Minimaal 13 andere con bezoekers die zondag met exact dezelfde trein vanaf Eindhoven rijden als ik, een vriend, en mijn broertje.

P Wordt een toffe reis. Ziet er betrouwbaar uit. Net in de reclame van Greetz kaarten winkel online: Maar ik doe alsof ik aan je denk omdat ik anders niemand kan krijgen". En ik weet nog niet waar hij is, maar vast gestolen door Achmed de fietsendief. Je sprong achterop bij mij, maar nu is hij weg. En ik weet nog niet waar hij naar toe is, maar dat maakt niet uit want hij is toch al weg. En als ie thuis is gekomen, spuit ie lekker een beetje heroiene in zijn pootje. Het laatste bericht van je was minder dan 15 seconden geleden!

Probeer het later nogmaals! Gingermeneer op 09 Februari , Ik heb 0 tweets. Je kunt misschien nog een Tsuna kaartje overkopen btw.

Wat is het toch lastig om mailtjes naar docenten te sturen, zeker als de reden van de mail een fout van hun kant is. Wisten jullie trouwens dat het mogelijk is een bericht te posten, uit te loggen, in te loggen en het bericht te editen zonder dat er onderaan "laatst aangepast om blablabla door blablabla" komt te staan? Flumble op 09 Februari , Weet je zeker dat je het niet gewoon heel snel hebt gedaan? Normaal gesproken komt er namelijk in de eerste minuut ongeveer geen "bewerkt" bij te staan, hoe vaak je het ook bewerkt in die minuut.

Ja klopt, maar het kan dus ook als je heel snel uit- en inlogt. P Of het nuttig is? Comedy Central stond laatst op de 8e plaats als best bekeken zender van Nederland volgens mij.

Niet minder dan verschillende plantensoorten werden genoemd als ingrediënten voor vaginale stoombaden zie Appendix. Voor nog eens 16 lokale namen hebben wij geen exemplaar kunnen verzamelen en dus geen wetenschappelijke naam kunnen achterhalen. Lang niet al deze soorten worden verhandeld.

Op de medicinale plantenmarkten Paramaribo Vreedzaammarkt, Noodmarkt, Popki Dyari en Nieuwe Grond werden in liefst 76 verschillende stoombadkruiden aangetroffen. Dagelijks ligt er meer dan kilo aan stoombadkruiden op de marktkramen van Paramaribo zie Figuur 1.

De meeste stoombad planten groeien in het wild in kapuweri secundair bos of struikgewas , maar in Marrondorpen worden ze actief aangeplant. Zo hoeven de vrouwen s ochtends niet eerst het bos in om de bladeren te verzamelen voor hun stoombad.

Naast vrijwel elk huis staan exemplaren van de bomen andoya Campomanesia aromatica , yarakopi Siparuna guianensis en pinya Vismia spp. De lokale namen van de stoombadplanten geven vaak een al idee van hun effect. Het strak maken van de vagina wordt toegedicht aan soorten zoals broko pi gebroken penis, Bellucia grossularioides , Paranamklem de veel in de Paranam regio voorkomende struik Ludwigia nervosa en a piki a bonbon de vagina is klein Sar , Myrciaria floribunda. De werking wordt vaak toegeschreven aan het uiterlijk van de plant: Sommige planten zijn in trek vanwege het zeepachtig schuim dat ze produceren bij het fijnwrijven, zoals ingi sopo Indianenzeep, Furcraea foetida en sópu uwíi zeepkruid, Clidemia hirta.

Andere soorten suggereren een spannend seksleven, zoals musude baasa omhelzing in de vroege ochtend Auc , Miconia tomentosa , a suku trobi zij zoekt problemen, Miconia prasina en wolo tá píki a gaidé básu man en vrouw maken lawaai onder de klamboe Sar , Calea caleoides. Een enkele keer worden zelfs van oorsprong Indiaanse namen verbasterd tot suggestieve Sranantongo namen, zoals in het geval van kunami visgif Kar , Clibadium surinamense , ook wel bekend als kon na mi kom tot mij.

Omdat men de geur van vaginale afscheiding afstotelijk vindt, voegen vrouwen vaak aromatische bladeren toe aan hun stoombaden, zoals yarakopi en pêpë uwíi peperblad Sar , Guatteria schomburgkiana. Van een aantal lianen met scherpe haken Uncaria guianensis of plakkerige ranken Macfadyena unguis-cati wordt gezegd dat ze een man vastgrijpen en nooit meer loslaten.

De blaadjes van Mimosa pudica, die direct dichtvouwen wanneer ze worden aangeraakt, voegt men aan het stoombad toe om een gesloten, maagdelijke vagina te verkrijgen. Vrouwen experimenteren voortdurend met nieuwe soorten voor hun stoombaden. Een voorbeeld is Melaleuca cayaputi, een Australische boom, verwant aan de Eucalyptus, die ooit door de nonnen in Frans Guyana werd geïntroduceerd voor het vervaardigen van medicinale cayaputi olie Pieter Teunissen, pers.

Deze woekerende soort heeft Suriname bereikt en vormt dichte bosjes in Albina. De bladeren staan bekend als Albina uma, en refereren aan de Vicks geur van de dames uit die regio. Volgens de gebruiksters geven deze blaadjes een schoon gevoel en een frisse geur. De enige Albina uma boom in Paramaribo, aangeplant langs de Sophie Redmondstraat, is door veelvuldig snoeien vrijwel altijd bladerloos.

Een Saramaccaanse vrouw vertelde ons dat ze een haar tot nu toe onbekende klimplant Tetrapteris styloptera aan het uittesten was in haar stoombad. Als de plant effectief zou blijken, zou ze hem een passende naam geven. Deze opmerking geeft aan dat het proces van uitproberen en benoemen van nuttige planten nog steeds gaande is in Suriname. Oudere Marrons klaagden bij ons dat door het toenemend gebruik van populaire commerciële namen, de oorspronkelijke namen van de stoombadkruiden vaak in de vergetelheid raakten.

Hoewel deze commerciële plantennamen onder een breed publiek bekend zijn de Aucaanse muziekgroep Masanga heeft zelfs een liedje gemaakt op de Paranamklem Patra zijn ze nauwelijks in de ethnobotanische literatuur van Suriname terug te vinden. Alle Marronvrouwen die we hebben geïnterviewd, maar ook veel Creoolse, Javaanse, Hindostaanse, Indiaanse en zelfs Chinese moeders in Suriname vertelden ons dat ze na de bevalling een zitbad namen.

De populairste ingrediënten waren manja bladeren Mangifera indica , blad en wortelstok van de grote masusa Renealmia alpinia en bladeren van yarakopi. Deze traditie, die van moeder op dochter wordt overgeleverd, wordt gezien als een essentieel onderdeel van de kraamperiode. Het hete bad dient om de resterende bloedresten te verwijderen en de baarmoeder te laten samentrekken zodat deze weer dezelfde positie inneemt als vóór de zwangerschap.

Vieze geurtjes worden ermee voorkomen en de kraamvrouw krijgt snel haar vroegere figuur weer terug. Aan veel stoombadkruiden worden meerdere effecten toegeschreven. De meest multifunctionele soorten zijn tevens de meest populaire soorten op de markt: Redenen voor het nemen van een vaginaal stoombad en het aantal plantensoorten dat hiervoor wordt gebruikt.

Marronmoeders blijven de baden gebruiken, maar veranderen de soortensamenstelling zodra ze weer seksueel actief worden. In de periode na de bevalling en na de menstruatie worden ook veel bita s gedronken, bittere afkooksels van kruiden waarvan gezegd wordt dat ze de baarmoeder schoonmaken en het bloed zuiveren zie de Korte ; Koopmans Deze gevaarlijke ziekte, veroorzaakt door restanten vuil bloed in de baarmoeder, zou kunnen leiden tot hevige buikpijnen, hoge koorts en uiteindelijk het overlijden van de kraamvrouw.

Marronvrouwen dragen de eerste maanden na de geboorte van hun kind vaak een in alcohol gedrenkte lap in hun ondergoed, om te voorkomen dat koude wind via de nog openstaande baarmoedermond hun lichaam binnenkomt en zo dezelfde kowru bere veroorzaakt. De symptomen van deze aandoening lijken te duiden op ernstige baarmoederinfectie en kraamvrouwenkoorts. Van een aantal stoombadkruiden wordt gezegd dat ze de menstruatie direct kunnen stoppen, zoals mopé Spondias mombin , isri wiwiri Pityrogramma calomelanos en luisa wiwiri Eclipta prostrata.

Dit soort baden wordt vooral gebruikt door vrouwen die net een nieuwe partner hebben of een speciale feestdag of ceremonie willen bijwonen, maar door hun menstruatie in hun doen en laten worden belemmerd. Soms worden om dezelfde reden ook wel brokjes aluin in de vagina ingebracht. Volgens één traditionele genezer barst een man spontaan in gezang uit na de omgang met zijn vrouw, als ze zich met Clidemia hirta heeft gewassen. Hij gaat dan niet meer weg en blijft voor altijd bij haar.

Een Aucaanse verkoopster uit de Bijlmer beweerde dat Marron mannen helemaal wild worden als ze de geur van uma anesi ruiken. Een andere dresiman legde uit: De vrouwen in het binnenland wassen zich goed van onderen. Ze zijn zo strak dat je toch altijd weer naar het binnenland teruggaat, ook al wil je liever in de stad blijven.

Sommige mensen zeggen dat het kroi is een bezweringsmiddel , maar dat is niet waar, het zijn gewoon die kruiden. Als je ermee baadt, word je weer als achttien. Het verhaal van de Marronvrouw in het binnenland die frisgewassen haar man opwacht als hij eindelijk thuiskomt van zijn verblijf in de stad, wordt bevestigd door de naam gowasimanwelkom ga jezelf wassen om je man welkom te heten voor de bladeren van het boompje Eugenia florida.

Sommige mannen waren wel enigszins bezorgd over het gebruik van gevaarlijke planten in de stoombaden, waarmee een vrouw magische krachten over hen zou kunnen krijgen. Zij doelden hiermee waarschijnlijk op die kruiden waarvan wordt gezegd dat ze een man zo sterk aan zijn partner binden dat hij de interesse in andere vrouwen verliest.

Magische trucs om monogamie te bewerkstelligen werden duidelijk niet geapprecieerd. Uit de voorlopige resultaten van ons marktonderzoek blijkt dat tenminste 14 Surinaamse winkels in de Randstad stoombadkruiden verkopen.

Bij de helft van deze winkels zijn stoombaden zelfs de belangrijkste redenen waarom klanten de winkel bezoeken. Een verkoopster uit Rotterdam vertelde dat ze regelmatig een zak vol planten bezorgde bij pas bevallen vrouwen, ook als deze nog in het ziekenhuis lagen.

Ze ondervond hierbij nooit enige problemen met het Nederlandse zorgpersoneel. Vier Surinaamse bedrijven verkopen kant-en-klare mengsels in grote kruidenbuiltjes of dichtgeniete koffiefilters via het internet. Hieronder volgt een voorbeeld van zo n discussie op het Mamjo forum, inde rubriek oema sani, onder het kopje fyawatra, wie kan me er wat over vertellen?. Op 31 December schrijft een zekere Tamika over de kruidenbuiltjes sic: Ik vind het weggegooid geld.

Want het is verschrikkelijk duur. Liever laat je wierie vanuit Su halen. Met 10 euro heb je ongeveer 15 bossen wierie verschillende soorten. En tipje je moet een stuk djamu ba en een stukje adoeng in erbij zetten. Probeer met een lege lactacyd fles: En drink ook veel bita hoor. Tamika adviseert haar lezers dus om zelf kruiden vanuit Suriname te laten opsturen, bijvoorbeeld djamoen bast Syzygium cumini en anduu wortel Cyperus prolixus , en het afkooksel in een lege spuitfles van het chemische.

Bovendien raadt ze aan hierbij bittere kruidendrankjes te drinken. Dergelijke webforums geven een verrassend inkijkje in de verspreiding van ethnobotanische kennis onder Surinaamse jongeren in Nederland. Vrouwen die ongesteld zijn of net zijn bevallen worden als onrein beschouwd. Men is er van overtuigd dat voedsel bereid door een menstruerende vrouw een man ziek kan maken. Menstruatiebloed doet medicinale planten of magische objecten hun werking direct verliezen en kan zelfs gebruikt worden voor zwarte magie Stockmann ; Price ; Koopmans Vaginale kruidenbaden worden daarom gezien als een manier om het lichaam van de vrouw weer aantrekkelijk te maken voor de andere sekse na bevalling of menstruatieperiode Fleury, De uitzonderlijk lange lijst met stoombadkruiden en de lucratieve handel in deze planten vormt een duidelijk bewijs voor de populariteit van deze traditie onder Afro-Surinaamse vrouwen.

Hun bereidheid te experimenteren met nieuwe soorten suggereert bovendien dat er voortdurend gezocht wordt naar nieuwe, nog beter werkende kruiden. Daarom zijn wij ons ervan bewust dat onze lijst met stoombadplanten zeker niet volledig is. In veel Afrikaanse landen gebruiken vrouwen niet alleen kruiden, maar ook aluin, antiseptische vloeistoffen Dettol!

Deze gewoonte, die bekend staat als dry sex droge seks , veroorzaakt een droge en opgezwollen en dus nauwe vagina, hetgeen erg pijnlijk is voor de vrouw, maar door Afrikaanse mannen zeer wordt gewaardeerd. Uit talrijke studies uitgevoerd in Afrika zie Kun voor een overzicht blijkt dat dry sex het slijmvlies van de vagina vaak beschadigt, wat kan leiden tot scheurtjes, wondjes en ontstekingen.

De natuurlijke zuurgraad van de vagina wordt aangetast en de plaatselijke goedaardige bacteriën worden onderdrukt. Seks met een droge vagina leidt er tevens toe dat condooms sneller scheuren. Vanwege de ernstige gezondheidsrisico s, vooral voor vrouwen, hebben deskundigen werkzaam in de AIDS bestrijding in de media gewaarschuwd voor het gevaar van dry sex praktijken Baleta ; Kun De wijze van toepassing én alle plantaardige ingrediënten in Suriname mogen dan verschillen van die in Afrika, het beoogde effect van de kruiden en de achterliggende redenen voor de populariteit van dry sex zijn grotendeels hetzelfde.

Dit komt het duidelijkst naar voren in de namen van de gebruikte planten, zoals schuurpapier Davilla sp. Volgens de Marronmannen en -vrouwen die werden geïnterviewd door Terborg was een droge en strakke vagina een vereiste tijdens de.

Net als in Afrikaanse landen wordt een vochtige vagina in Suriname gezien als een bewijs van promiscuïteit en een gegronde reden voor de man om een andere vriendin te zoeken Kun ; Terborg Het aantal besmettingen neemt problematische vormen aan: De meeste seropositieven zijn te vinden onder de Marrons Terborg Ook onder Surinaamse Nederlanders neemt het aantal HIV-besmettingen toe, aangezien er veel en intensief verkeer is tussen beide landen Gras et al.

De meeste Surinaamse artsen en verpleegkundigen die wij spraken waren op de hoogte van de populariteit van genitale stoombaden. Hoewel ze benadrukten zelf op dit onderwerp geen klinisch onderzoek te hebben gedaan, gaven ze aan bezorgd te zijn over de mogelijke relatie tussen deze genitale baden en het veelvuldig voorkomen van SOA s, HIV, buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en baarmoederhalskanker onder binnenlandbewoners.

Een gynaecoloog zei ons zijn patiënten altijd te adviseren per direct met stoombaden te stoppen als ze hem consulteerden over baarmoederklachten of vruchtbaarheidsproblemen. De directeur van Stichting Lobi voor seksuele en reproductieve gezondheid in Paramaribo zag een mogelijk verband tussen het overmatig gebruik van genitale hygiëne en het hoge aantal gevallen van baarmoederhalskanker in het Surinaamse binnenland.

Het afnemen van uitstrijkjes werd volgens hem bovendien bemoeilijkt doordat bij veel vrouwen het vaginale slijmvlies door de stoombaden vrijwel was verdwenen. Een rondvraag langs een aantal prominente onderzoekers en organisaties op het gebied van HIV verspreiding in Nederland leerde ons dat men niet op de hoogte was van het gebruik van genitale stoombaden door Surinaamse vrouwen voor dry sex doeleinden. De rapporten over HIV-prevalentie onder etnische minderheden in Nederland melden een hoog seksueel risicogedrag onder mannelijke migranten: Geen van de rapporten maakt echter melding van het gebruik van vaginale stoombaden, terwijl dit juist een vrouwelijk risicogedrag lijkt te zijn.

Over het algemeen raden Nederlandse artsen het gebruik van vaginale douches af, vooral als dit de natuurlijke zuurgraad van de vagina aantast. Geen van de door ons geïnterviewde Surinaamse vrouwen was op de hoogte van het feit dat een droge, nauwe vagina een risico meebrengt voor het overbrengen van een SOA.

Ze waren er juist van overtuigd dat het regelmatig schoonhouden van hun geslachtsdelen gezond was en hen bescherming bood tegen dit soort infecties. De stoombaden zorgden er juist voor dat hun mannen hen trouw bleven en niet met andere vrouwen rommelden. Het was in hun ogen simpelweg onmogelijk dat een eeuwenoude traditie gevaarlijk kon zijn. Geslachtsziekten werden in hun ogen juist overgebracht door vrouwen die erop los leefden in de stad en de traditionele gebruiken rondom de intieme hygiëne niet meer respecteerden.

Niet-Marronvrouwen werden zelfs beschouwd als vies, want die wassen zich nooit van onderen. In een land als Suriname, waar ruim één op de duizend vrouwen sterft in het kraambed en waar in een gebied als Brokopondo meer dan de helft van de bevallingen plaatsvindt zonder de aanwezigheid van een getrainde vroedvrouw UNFPA , kan de kennis van medicinale planten die de baarmoeder samentrekken en kraamvrouwenkoorts voorkomen levens redden.

Het verbieden van traditionele gebruiken rondom de bevalling, zoals het gebruik van stoombaden, kunnen daarom negatief uitpakken voor de gezondheid van moeder en kind, vooral in afgelegen gebieden met een gebrekkige gezondheidszorg. Het losweken van vastzittende placentadelen door middel van stoom en kruiden lijkt een betere oplossing voor een pas bevallen moeder dan het afzien van een behandeling bij afwezigheid van medische zorg of een lange en vermoeiende reis naar de stad voor een curettagebehandeling.

De gezondheidsrisico s van vaginale stoombaden zijn bovendien afhankelijk van de frequentie van het gebruik, de concentratie, de aard van de ingrediënten en uiteraard het aantal wisselende contacten en het condoomgebruik. Er is dringend behoefte aan verder onderzoek naar het farmacologische effect van de verschillende stoombadkruiden op het slijmvlies van vagina en baarmoeder. Dit is van belang om een onderscheid te maken tussen planten waarvan het gebruik ongevaarlijk, gunstig of juist schadelijk is.

Gezien de waarschijnlijkheid dat dry sex de verspreiding van SOA s versnelt, is het noodzakelijk dat de discussie over genitale stoombaden op gang komt in Suriname, zowel door de gezondheidszorg als de Marrongemeenschap.

Armoede en een lage sociale status in de Surinaamse samenleving geeft Marronvrouwen een kwetsbare positie in hun besluitvorming over seks, financiën en gezondheid Terborg, De ironie wil dat het juist deze vrouwen zijn die hun schamele inkomen verdienen met het verkopen van stoombadkruiden op de markt in Paramaribo Behari-Ramdas, ; van Andel et al. Grotere financiële zelfstandigheid betekent immers minder afhankelijkheid van stoombadkruiden als San yu wani mi bay gi yu?

Wat wil je dat ik voor je koop? Travelling cultures, plants and medicines; The ethnobiology and ethnopharmacy of migrations. Journal of Ethnopharmacology 1: Ingediend bij Ethnobotanical Research and Applications Behari-Ramdas, Joelaika, De door boslandcreolen verhandelde geneeskrachtige planten in Paramaribo.

Anton de Kom Universiteit. Fleury, Marie, Végétaux utilisés pour l hygiène intime des femmes Aluku en Guyane française: Médicaments et aliments, l Approche ethnopharmacologique. Heckel, Édouard, Les plantes médicinales et toxiques de la Guyane Française.

Heemskerk, Marieke, Gender and gold mining: Working Paper , University of Florida. Online te raadplegen op: On-line te raadplegen op: Spits, 5 januari Klooster, Charlotte van t, Het gebruik van medicinale planten door Surinamers in Amsterdam.

Oso, Tijdschrift voor Surinamistiek 22 2: Korte, Sanne de, The use of traditional health care in obstetric care by Creole and Maroon women in Suriname. Wetenschappelijk stageverslag, Academisch Medisch Centrum.

Koopmans, Daphne, The use of traditional health care for menstruation and menopause related issues among Surinamese Maroon and Creole women. Prins, Sexual risk behaviour among Surinamese and Antillean migrants travelling to their countries of origin. Sexually Transmitted Infections International Family Planning Perspectives 24 2: Patra, Welie, Paranam Klem. Price, Sally, Co-wives and calabashes. University of Michigan Press.

Sedoc, Nellius, Afrosurinaamse natuurgeneeswijzen. Stockmann, Lenie, Creoolse vrouwengeheimen en rituelen in Nederland. Terborg, Julia, Sexual behaviour and sexually transmitted diseases among the Saramaka and Ndjuka Maroons in the hinterland of Suriname. United Nations Population Fund Suriname.

Soekoe trobie en Brokoe pipi uit de Bigi boesie. Haar onderzoek richt zich op de medicinale planten van Suriname, en met name op de veranderingen in. Zij verrichte veldwerk in Suriname van januari tot en met juli Adres: Heidelberglaan 2, CS Utrecht. In deden zij beide drie maanden onderzoek in Suriname voor hun wetenschappelijke stage. Dit onderzoek betrof het gebruik van traditionele geneeskunst rondom zwangerschap en bevalling de Korte en rondom menstruatie en menopauze Koopmans.

Meibergdreef 9, AZ Amsterdam Zuidoost. Haar afstudeeronderwerp betreft de handel in Surinaamse medicinale planten in Nederland. Zij deed veldwerk in Suriname in en naar het gebruik van niet-hout bosprodukten in het in het achterland van Paramaribo met name Powakka en Brownsweg. Coupure Links , Gent. Lijst van planten gebruikt in genitale stoombaden in Suriname met hun meest gebruikte lokale namen.

Pikin fowru doti Sr kleine vogelpoep Phthirusa pyrifolia, P. Sr Wat wil je dat ik voor je koop? Hirtella paniculata Sangaafú Sar Costus spiralis, C.

Het gebruik van genitale stoombaden door Surinaamse vrouwen T. Het gebruik van medicinale planten door Surinamers in Amsterdam Dat de bevolking van Suriname veel gebruik maakt van de traditionele geneeswijze naast de moderne geneeswijze is alom bekend. Samenvatting resultaten interviews Afro-Surinamers Hindostanen Totaal Percentage Geslacht Leeftijd mediaan 47 38 53,5 48 45 49 46,4 37 50 gemiddelde 47,3 40 47 48 44,8 49,9 45,5 39,6 49,6.

Waar gaan we het over hebben? We weten dat als je in de puberteit komt er allerlei dingen aan je lijf veranderen. We hebben in een eerdere bijeenkomst al een aantal van die. Vaginale hygiëne Vaginale hygiëne De vagina is een kwetsbaar lichaamsdeel. Ze is gevoelig voor vocht, warmte en knellende kleding. Deze folder geeft je beknopte informatie over goede hygiënische verzorging. Genitale herpes Herpes genitalis is een seksueel overdraagbare aandoening soa , die wordt veroorzaakt door een virus.

Dit virus zorgt voor een pijnlijke infectie van de huid en de slijmvliezen in en rond. Virale soa worden veroorzaakt door een virus. Als je er eenmaal een hebt opgelopen, blijft een virale. Eileiderontsteking Afdeling Gynaecologie Inleiding Een eileiderontsteking is een ontsteking van de eileiders. Deze ontstekingen kunnen heel sluimerend verlopen met weinig klachten.

Meestal heeft u acute. Seksueel overdraagbare aandoeningen zijn infecties die door. Herpes Simplex Genitalis Auteur: Guy Boeckx Herpes genitalis is een soa seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door een virus. Dat is in de meeste gevallen het herpes simplex type. Van elke honderd patiënten, die in de Nederlandse ziekenhuizen worden opgenomen, lopen ongeveer. Antipsychotics and Sexual Functioning Questionnaire A.

Dr House Jullie zijn werkzaam in een ziekenhuis. Jullie zijn arts in opleiding en jullie begeleider is de bekende en beruchte Dr. Hij is een chagrijnige man die op medisch gebied geniaal is. Om te kunnen begrijpen wat ongesteld zijn precies is moet je eerst weten welke lichaamsdelen hierbij een rol spelen. Meisjes hebben 2 eierstokken, 2 eileiders, een baarmoeder en een vagina. Niet alleen de buitenkant van je lichaam veranderd in de puberteit.

Binnen in je lichaam vinden er ook veranderingen plaats, die je niet kan zien. Samenvatting Mensen zijn in het algemeen geneigd om consensus voor hun eigen gedrag waar te nemen. Met andere woorden, mensen denken dat hun eigen gedrag relatief vaak voorkomt. De aangedane huid wordt langzaam minder elastisch. Daardoor voelt de huid strak aan en wordt wittig. Controles tijdens de zwangerschap Tijdens de zwangerschap worden de volgende onderzoeken uitgevoerd: Beoordelen van de groei van de baarmoeder Bij elk bezoek wordt de groei van de baarmoeder nagegaan.

Patiënteninformatie Groep-B-streptokokken en zwangerschap rkz. Meestal kan deze bacterie. Per jaar lopen Chlamydia kan een ontsteking. Heeft u opmerkingen of suggesties i. Geef ons gerust een seintje! Het schaap De familie schaap Schapen zijn bange dieren. Daarom leven ze met velen samen en blijven ze dicht bij elkaar. Een groepje schapen noemen we een kudde.

Schapen praten met elkaar door te blaten. Meestal kan deze bacterie geen kwaad voor. In de eerste bijeenkomsten hebben we besproken dat er veel verandert in de puberteit. Je lichaam verandert en de omgang met je ouders en vrienden. Eerste bezoek aan de gynaecoloog Patiënteninformatie Eerste bezoek aan de gynaecoloog Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Hoe zien de geslachtsorganen eruit 3 Het gesprek anamnese 4 Het gynaecologisch onderzoek.

Tom Platteau Relaties 2. Leefregels en adviezen voor de kraamvrouw 2 Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw dochter of zoon. Voor het optimaal genieten van uw kraamperiode en voor een goed herstel van uw lichaam na de. Urineretentie Moeite hebben met plassen na de bevalling U heeft bij uw bevalling of keizersnede urineretentie ontwikkeld.

Daarom bent u opgenomen in Meander Medisch Centrum. Uw arts of specialist heeft. Urologie Urineweginfecties en antibiotica www. Seksualiteit bij jongeren met een chronische aandoening Op de polikliniek van het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud ziekenhuis willen wij je met deze folder informatie geven over seksualiteit.

Gebroken vliezen Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Langdurig gebroken vliezen 1 Een zwangerschap van minimaal 37 weken 1 Een zwangerschap van 34 tot 37 weken 3 Een zwangerschap tussen. Meestal kan deze bacterie geen. Testen op HIV, ja of nee? Informatie voor zwangere vrouwen Wat is HIV, wat is aids en wat zijn de gevolgen tijdens de zwangerschap HIV is het virus dat de ziekte aids veroorzaakt.

HIV kan op meerdere manieren. Dat kan meestal geen. Groep-B-streptokokken en zwangerschap Gynaecologie Beter voor elkaar 1 Groep-B-streptokokken en zwangerschap Inleiding Door middel van deze folder wil het Ikazia Ziekenhuis u enige informatie geven over. Het grootste onderzoek naar baarmoederhalskanker en HPV-genotype in het Caribisch gebied tot nu toe vindt plaats op Curaçao.

Soa s Soa s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Je kan ze dus oplopen door seksueel contact of door contact met het bloed van een besmet persoon.

Lichen sclerosus is een goedaardige huidaandoening,. Goed in mijn vel? Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren '60 werd gevormd. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd.

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren ' Zij sloten in een contract af bij Parlophone en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië.

Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid , met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voordat dit nummer werd uitgebracht werd de naam van de band veranderd in Procol Harum.

De bandnaam werd gekozen door de manager, naar de naam van de kat van een vriend. A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower gitaar en B.

Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg , dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland.

Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping , waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren.

In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit , verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over. In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek.

Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest. Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen , al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In werd Procol Harum echter heropgericht. Wilson was het jaar daarvoor overleden.

Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in verscheen het meest recente album The Well's on Fire , waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op.

In november stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. In april werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg. In maakt Fisher op zijn website bekend dat hij een overeenkomst heeft gesloten met Onward Music Ltd, waarin alle juridische en financiële aangelegenheden met betrekking tot de rechtszaak op een bevredigende manier zijn opgelost.

Ze brak definitief door met haar debuutalbum Christina Aguilera Aguilera's tweede studioalbum Stripped werd minder goed ontvangen dan haar vorige albums - een punt van kritiek was dat ze haar onschuldige tienerimago had verruild voor een nieuw meer expliciet sexy imago.

Haar derde studioalbum Back to Basics had invloeden van soul -, jazz - en bluesmuziek en werd wel positief ontvangen. Inmiddels heeft ze een Greatest hits album uitgebracht genaamd Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits en is ze al bezig met haar vierde studio album, wat in de zomer van uitgebracht zou worden.

Wereldwijd heeft ze meer dan 42 miljoen platen verkocht. In haar carrière heeft Aguilera een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards van de achttien nominaties. Toen Aguilera zeven was, besloten haar ouders te scheiden. Volgens Aguilera en haar moeder leed de familie onder het huiselijk geweld van haar vader. Samen met haar moeder en haar jongere zusje Rachel trok Aguilera na de scheiding bij haar oma in, in Rochester Pennsylvania , Verenigde Staten. Hier heeft ze haar jeugd grotendeels doorgebracht.

Aguilera had van jongs af aan al de ambitie zangeres te worden. Het was haar oma die haar zangtalent ontdekte. Ook heeft de musical The Sound of Music haar beïnvloed. Als kind stond Aguilera overal bekend als "het meisje met de grote stem", iets wat haar in haar jeugd meer problemen heeft bezorgd dan geluk. Ze deed mee aan lokale talentenjachten en zangwedstrijden, maar vaak trokken de tegenstanders zich terug als ze hoorden dat ze tegen Aguilera moesten.

Mensen werden jaloers op haar en op school werd ze genegeerd en gepest. Op een gegeven moment besloot ze zelfs haar zangtalent geheim te houden zodat ze niet gepest zou worden.

Op 15 maart maakte Aguilera haar televisiedebuut als deelnemer aan Star Search , ze won echter niet. In deed ze mee aan The New Mickey Mouse Club , een televisieprogramma waarin zang, dans en acteren centraal stonden. Toen het programma stopte in , begon Aguilera met het opnemen van demo's in de hoop een platencontract te kunnen scoren. In mocht ze de soundtrack inzingen voor " Mulan " toen ze bewezen had dat ze een hoge, krachtige stem had waarmee ze een hoge "E" een octaaf boven midden "C" kon zingen in het liedje "Run to You" van Whitney Houston dat ze in haar badkamer had opgenomen.

De videoclip die de film moest promoten toonde een jonge Aguilera met kort haar. Haar eerste album, " Christina Aguilera ", kwam op 24 augustus uit en verkocht meer dan 8 miljoen kopieën in de VS.

Haar cd versloeg P. Daddy 's tweede album Forever. Ook de single " I Turn To You " deed het goed met een derde plek. Maar Aguilera had niet alleen commercieel succes; ze werd in beloond met een Grammy voor "Best New Artist", waarmee ze Britney Spears versloeg.

In benadrukte Aguilera haar Latino-afkomst door een Spaanstalig album, Mi Reflejo , uit te brengen. Deze cd bevatte Spaanstalige versies van de liedjes op haar Engelstalige cd, maar ook nieuwe Spaanse liedjes. De single "Falsas Esperanzas" kwam in de Top 40 in Argentinië in Het was zijn tweede single van die cd. De single haalde de top 5 in Groot-Brittannië en Duitsland.

Om zich een rauwer imago aan te meten veranderde ze in de loop van haar uiterlijk. Eerst verscheen een nog redelijk beschaafd neusknopje maar niet veel later verscheen er ook een piercing in haar onderlip. Aguilera's cd's werden goed verkocht, maar toch was ze niet tevreden. Ze was toen nog een "Bubblegum Pop"-artiest en voelde zich niet prettig bij de muziek en het imago dat haar team voor haar had gecreëerd. Ze wilde dat haar volgende cd meer diepgang zou hebben, zowel in de muziek als de teksten.

Ze veranderde van management omdat ze overboekt werd en omdat ze geen inspraak had in de muzikale beslissingen en nam Irving Azoff aan als haar nieuwe manager. De verandering in management zorgde eveneens voor een verandering in Aguilera's imago.

Na vele vertragingen kwam op 29 oktober Aguilera's tweede Engelstalige cd uit: De cd kreeg niet zulke goede recensies als haar eerste cd. Stripped is ongeveer 80 minuten lang en toont een grote verscheidenheid qua onderwerpen en muziekstijlen. Aguilera's grootste uitdaging was niet vocaal, maar emotioneel, zoals het liedje "I'm Ok". Dit liedje gaat over het feit dat ze als klein meisje door haar vader mishandeld werd.

Ze bedankt ook haar moeder voor de liefde die ze haar schonk tijdens deze periode in haar leven. Het ging bij deze cd niet zozeer om Aguilera's muziek, maar vooral om haar nieuwe, meer provocerende imago te lanceren. Toen de cd uitkwam nam ze deel aan een fotosessies voor tijdschriften zoals Maxim en Rolling Stone.

In veel van die foto's was ze naakt of bijna naakt zien. Ze ontkende dat ze dit deed voor publiciteit, maar ze zei dat de foto's beter bij haar nieuwe, echte imago pasten dan het imago van Haar pikante look had een negatief effect in de VS.

Hoewel de video " Dirrty " een grote hit werd op MTV , bleef de single op 48 staan en viel deze vlug uit de singleslijst. De tweede single, " Beautiful ", werd vlug op het einde van in de VS uitgebracht en werd meteen een radiosucces. Door het succes van deze singles kon de cd op de lijsten blijven staan tot ver in Er werden in de VS alleen al ongeveer 4 miljoen exemplaren verkocht.

Rekening houdend met de crisis in de muziekwereld is dit een heel hoog verkoopcijfer. Aguilera stond niet alleen met door haar gezongen nummers in de hitlijsten.

Het nummer zou oorspronkelijk ook op de cd Stripped staan, maar haalde de cd net niet. Back to Basics is de derde volledig Engelstalige studio-opname van Aguilera en ook haar eerste dubbel-cd. Ze werkt opnieuw samen met Linda Perry , die met Aguilera samenwerkte aan Stripped Tijdens het opnemen van dit album viel Aguilera vooral op door haar ouderwetse kapsel om zich zo beter te kunnen inleven in de liederen en de tijdgeest; om de emotie en de energie weer te geven en vooral tijdens het zingen van de hoge noten.

Ook lijkt deze uitstraling erg op die van Marilyn Monroe. Ze wilde letterlijk in de kern van die muziek geraken. De visie van Aguilera voor het album ontsproot uit een gedicht dat zij tijdens haar laatste wereldtournee schreef waarin ze zich afvroeg: Waardoor wil ik echt dansen?

Waardoor geniet ik zo van muziek? Aguilera contacteerde verschillende producers waarvan ze dacht dat die genoeg verbeelding hadden om met haar mee te gaan in de oude blueswereld via een brief waarin ze haar visie verklaarde.

Ook werd er een compilatie van meer dan 30 liederen -vanaf de jaren 20 tot de jaren zestig- ingesloten die haar beïnvloedden. Zij moedigde de producenten ook aan om de liederen op de compilatie-cd zodanig te verknippen en mee te experimenteren om zo iets nieuws te creëren.

Ook deed ze onder de naam Baby Jane ze heeft Xtina afgezworen een paar kleine jazzclubs aan om zo haar nieuwe nummers te promoten. Het nummer werd erg succesvol en stond in de Nederlandse Top 40 weer vanouds op de tweede plaats. De clip van het nummer is de eerste clip van Christina waar ze ook in heeft geproduceerd.

Eind werd Tell Me , de tweede single van Diddy 's album Press Play , uitgebracht, waar ook Aguilera in te horen is. In het voorjaar van was Candyman als derde single van het album uitgebracht. Deze clip werd mede geproduceerd door haar zelf. Dit werd al een wereldwijde hit toen de single nog niet eens te koop was.

Slow Down Baby is een promotiesingle die alleen te downloaden is en te horen is op de radio. Dit geldt alleen in Nieuw-Zeeland en Australië. Back to basics werd in een speciale tour edition uitgebracht voor fans.

Ook The making of Candyman staat op deze dvd. Deze special edition werd eind juni uitgebracht. Op 25 juni kwam er een coveralbum uit van John Lennon.

Aguilera heeft hier op het nummer Mother gecoverd. De concerttour van haar album Back To Basics was bedoeld als promotie van het gelijknamige derde studioalbum. Deze tour ging de hele wereld over, het publiek en de fans werden hierbij terug in te tijd gevoerd met oude elementen. Van alles kwam er in voor, van een oude jazz-café tot een groot oud circus. Ook bracht ze haar oudere nummers ten gehore. Een dvd van deze tour is in Sydney opgenomen op 24 en 25 juli De tour was opgedeeld in 4 gedeeltes: De dvd ervan werd op 24 en 25 juli opgenomen in Sydney en zou al voor de kerst uitkomen.

De platenmaatschappij heeft de releasedatum uitgesteld tot eind maart Ze trad op met een nieuw opgenomen versie van Genie In A Bottle , gevolgd door Keeps Gettin' Better , de eerste single van het aankomende greatest hits-album getiteld Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits. Christina Aguilera viert met dit album haar jarige bestaan in de muziekwereld. De greatest hits-album is een voorproefje naar haar nieuwe album dat naar eigen zeggen meer poppy is dan haar laatste werk.

DJ Premier heeft bevestigd dat hij weer werkt aan haar aankomende album. Premier heeft naar verluidt de productie gedaan van een toekomstig duet tussen Christina en Aretha Franklin , maar het is nog niet geheel duidelijk of dit nummer daadwerkelijk haar vierde album zal halen.

Het album wordt verwacht voor deze zomer en zal een modern element bevatten dat komt van Christina liefde voor Tokyo. Het album zal meest waarschijnlijk geproduceerd worden door Linda Perry, die al een hele historie heeft met Aguilera's albums.

In juni werd bekend gemaakt dat Aguilera haar eigen ster krijgt op de Walk of Fame. Er werd bekend gemaakt dat Christina Aguilera haar debuut op het witte doek zal maken in 'Burlesque' die Steven Antin zal regisseren. Haar eigen parfum, dat in oktober uitkwam genaamd Christina Aguilera , werd een succes. Het luchtje kwam in vele landen op 1, en is het best verkochte "celeb"-luchtje van het jaar Een Amerikaans tijdschrift noemde het luchtje meestbelovend.

Op 2 september lanceerde Aguilera in New York haar nieuw parfum, Inspire. Haar nieuwste parfum zal By Night zijn en zal rond de herfst in de winkels liggen. Op haar website staat dat Ellen von Unwerth de fotoshoot en reclame zal maken.

Burlesque is een film geregisseerd door Steven Antin. Het is de film waarin pop-sensatie Christina Aguilera haar debuut zal maken als een plattelandsmeisje Ali dat op zoek is naar succes in Hollywood. Tess vertolkd door Cher is de eigenaresse van een nachtclub en geeft het meisje een kans op het podium. De film ging op 16 november in première. Aguilera trouwde in met de eveneens Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie heeft. Op 12 januari beviel ze van een zoon, Max Liron.

In kwam Aguilera op televisie als jurylid in de zangwedstrijd The Voice. Ook in het tweede en derde seizoen is ze jurylid. In november word er een nieuw album van haar verwacht, met als titel "Lotus". De eerste single "Your Body" zal 17 september verschijnen en is geproduceerd door Max Martin.

Dezelfde producer heeft ook voor artiesten zoals Kelly Clarkson en Katy Perry gewerkt. Aguilera trouwde in met de Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie had. Op 12 januari kreeg zij een zoon.

In maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden. Sinds is Christina samen met Matthew Rutler, een assistent die ze heeft leren kennen op de set van de film Burlesque. James Travis Reeves Galloway , 20 augustus — Nashville , 31 juli alias Gentleman Jim was een Amerikaans country -zanger die bekend stond om zijn warme fluwelen stem. Reeves werd geboren in Galloway in Texas als jongste in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader overleed toen hij 1 was. Ondanks zijn liefde voor de muziek begon hij een carrière als honkballer , waaraan in een vroegtijdig einde kwam door een enkelblessure.

Hij kreeg een baan als dj bij een radiostation in Louisiana en in nam hij zijn eerste succesplaat, Mexican Joe , op dat een nummer 1 notering kreeg. Tegen het einde van de jaren 50 kwam de Rock-'n-Roll op en verschoof Reeves onder invloed van Chet Atkins zijn stijl van de pure country wat in die richting.

Reeves was - met Patsy Cline - een van de eersten die de Nashville-sound brachten. Jim Reeves was een van de eersten die met 'close talking' microfoontechniek werkte, iets dat zijn stem extra goed deed uitkomen. Hierover had hij met de opnametechnicus van RCA een zo hooglopende ruzie dat hij tussen en begin geen opnames meer maakte.

Jim Reeves' vliegtuig kwam op weg naar huis in Nashville op 31 juli in een zware storm terecht. Beide inzittenden, Reeves als piloot en een vriend, Dean Manuel , kwamen om. Jim Reeves heeft ook een plaat uitgebracht met daarop uitsluitend liedjes in het Afrikaans getiteld Jy Is My Liefling. Ook lang na zijn dood heeft Reeves nog hitlijstnoteringen gekregen; de laatste in een duet met Patsy Cline I fall to pieces uit Een en ander was mogelijk door de enorme hoeveelheden niet uitgebracht studiomateriaal en het zorgvuldige beheer daarvan door zijn vrouw.

Joe Cocker Sheffield , 20 mei is een Engels blueszanger. Zijn eigenlijke naam luidt John Robert Cocker. Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was.

Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in , in de Ed Sullivan Show. Zijn eerste grote hit was het lied With a little help from my friends , een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright. Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol , maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig.

Hij had grote hits met You are so beautiful , Up where we belong en Unchain my heart , waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond. Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische mimiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen. Begin jaren negentig scoorde de groep enkele grote internationale hits. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen. De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven.

Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What's a Woman en Nah neh nah. What's a woman staat in de zomer van drie weken op nummer 1 in Nederland.

In gaat het duo Dani Klein en Dirk Schoufs uit elkaar. Dirk Schoufs verlaat de groep en Vaya Con Dios gaat verder als eenvrouwsband. Op 24 mei overlijdt Schoufs aan de gevolgen van AIDS die hij door zijn heroïneverslaving heeft opgelopen.

In verschijnt het derde album Time Flies. De muziek is veel triester dan op de eerste twee albums, met invloeden uit de soul en Latijns-Amerika. De bekendste single van dit album is Heading for a fall.

Alleen in Nederland en België blijft het succes beperkt. In wordt een grote wereldtournee georganiseerd vanwege het grote internationale succes. In komt het vierde album uit. In maakt Dani Klein bekend geen plezier meer te beleven aan de muziekwereld, en besluit ze de band te stoppen, die op dat moment nog maar uit één persoon bestaat. In verschijnt nog een verzamelalbum.

Dani Klein begon in weer met zingen en wordt zangeres bij Purple Prose. Zeven jaar later, in , wordt Vaya Con Dios opnieuw opgericht. De groep, die nog steeds uit zangeres Dani Klein, enkele nieuwe muzikanten en muzikanten van de beginjaren van Vaya Con Dios bestaat, brengt een nieuw album uit in oktober onder de naam 'The Promise'. Op 31 augustus werd in Theatre Vaudeville te Brussel de eerste van een nieuwe reeks akoestische optredens gegeven.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph , startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate met Dustin Hoffman in de hoofdrol kwam hun carrière in een stroomversnelling.

Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Het duo ging in uit elkaar. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden.

In ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award. In hielden zij de Old Friends Tour en in februari kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli was er een tour door Australië , Nieuw-Zeeland en Japan.

Will Tura , pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert Veurne , 2 augustus , is een Belgisch zanger , muzikant, liedjesschrijver en ridder. Door zijn permanente populariteit noemt men hem de Keizer van het Vlaamse Lied. Tura werd in Veurne als Arthur Blanckaert geboren op 2 augustus Heel jong leerde hij al mondharmonica , accordeon , piano en drums spelen.

In tekende Tura een platencontract met de grootste Belgische uitgever van het ogenblik, Jacques Kluger. Tura's eerste singles zijn vertalingen van Amerikaanse successen zoals "Bye bye love", maar Kluger stimuleerde hem om eigen liedjes te componeren.

Op 2 augustus , Tura's 18e verjaardag, trad hij voor de eerste keer solo op, onder de naam Will Tura. In juni deed hij zijn eerste televisieoptreden in het Amerikaans Theater. Begin van de jaren nam Jean Kluger , zoon van Jacques, de taak van producer over.

Tura scoorde zijn eerste hit in met " Eenzaam Zonder Jou ". De single ging Het is nog steeds het lied waarmee hij het meest geïdentificeerd wordt. Vele hits volgden, van kleinkunst en chanson tot vrolijke Nederlandse pop van "Sinatra-achtige dingen" tot gospel , rock-'n-roll , country en zelfs een streepje rap.

Tura componeert zelf het gros van zijn liedjes, die van tekst worden voorzien door Nelly Byl. Enkele composities van hem werden opgenomen door andere artiesten, waarvan er één de top van de hitparade haalde in Duitsland en één de nummer 1-notitie in Frankrijk. Ook Marva zong zijn Niemand wil je als je ongelukkig bent de hitparade in. Met "Hopeloos" [uit ] scoorde hij in een eerste hit in Nederland. Hij maakte in een tribuutalbum aan Elvis Presley , opgenomen in Nashville samen met Elvis' legendarische begeleidingsgroep.

In maakte hij het West-Vlaamse rapnummer "Moa ven toh". Hetzelfde jaar bracht hij zijn eerste "Tura in Symfonie", waar hij zong met een symfonieorkest , in Vorst Nationaal. In brachten verschillende Vlaamse rockartiesten het album "Turalura" uit, met allemaal covers van Turasongs.

Het album kwam er op initiatief van het weekblad Humo , nadat de groep Noordkaap op Humo's Rock Rally het nummer 'Arme Joe' gecoverd had. In zong Tura het lied "Hoop doet leven" op de begrafenis van koning Boudewijn. In kwam de Gospel-concerttoer in 12 Vlaamse kerken in de kerstperiode. Op de Nekka-Nacht in was hij de centrale gast. Tura bleef componeren en albums uitbrengen. Zijn concerten trokken na al die jaren nog steeds volle zalen. Alle nummers waren door Tura zelf gecomponeerd.

In vierden de Vlaamse media uitgebreid de 65e verjaardag van Tura, onder andere met de cd "Viva Tura". In vierde Tura zijn vijftigjarige carrière.

In was het album "Dank u, Vlaanderen" al verschenen, waarop hij een aantal van zijn bekende nummers en andere Vlaamse klassiekers opnieuw opnam met het VRO. In verscheen de cd-box "Will Tura - hits". In werden allerlei initiatieven genomen naar aanleiding van de 70e verjaardag van de zanger. Zijn dochter Sandy Blanckaert publiceerde een biografie "Will Tura" en de zanger werd gelauwerd op radio en televisie, onder andere met een aan hem gewijde aflevering van de Canvas-reeks Belpop uitgezonden op 8 november Er kwam, opnieuw in samenwerking met het weekblad Humo , ook een cd "Turalura 2" uit.

Net als in , toen de eerste cd verscheen, werd een reeks nummers van Tura gecoverd door hedendaagse artiesten. Ook deze compilatie bevat een versie van 'Arme Joe', maar dit keer door "Meuris", de naam waaronder ex- Noordkaap zanger Stijn Meuris tegenwoordig optreedt. De meeste van deze groepen traden ook aan tijdens een Turalura-concert in de Brusselse Ancienne Belgique , waarin Tura als eregast ook meezong. In huwde Tura met Jenny Swinnen. Het jaar daarop werd een zoon, David, geboren, en nog eens een jaar later zag hun dochter Sandy het levenslicht.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool If you think it's over , Josephine en Driving home for Christmas , die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in in Willie and the Poor Boys en in in Parting Shots , waar hij tevens de muziek van deed.

Hij schreef en produceerde de film La Passione , die in verscheen. In heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht nummers , een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar Chris Rea heeft omstreeks bekend gemaakt dat hij stopt met touren.

In deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers. Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers.

De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis. In april is het volgende project van Chris Rea aangekondigd. Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 cd's.

De datum voor de release is 5 september Vanaf april wordt op de officiële website van Chris Rea een aankondiging gedaan voor een 'nieuw' project: Er wordt helaas nog geen releasedatum gegeven. ABBA is de naam van een voormalige, megasuccessen boekende, Zweedse popmuziekgroep , die bestond uit de volgende vier vocalisten:. De naam ABBA was een acroniem van de voornamen van de leden. Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albums wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven.

Manager van de groep was Stig Anderson. In werd een pauze ingelast, die echter zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. In ging in Londen de musical Mamma Mia! Hij werd overal in de wereld, in verschillende talen, opgevoerd. In wees het viertal een aanbod van 1 miljard dollar af dat werd gedaan, voor een eenmalige reünie tour van concerten. Benny Andersson was lid van de Zweedse rockband de "Hep Stars". Deze groep beleefde tussen en in Zweden haar hoogtepunt en was ontstaan naar model van bijvoorbeeld Herman's Hermits , The Beatles en The Rolling Stones.

Björn Ulvaeus was lid van de "Hootenanny Singers". Deze groep had een rustiger geluid dan de Hep Stars. Af en toe kruisten de wegen van beide groepen elkaar en dat leidde tot het samen schrijven van enkele liedjes door de twee genoemden. Ook schreef Agnetha zelf muziek. Ze bracht in Scandinavië vele hitsingles en zes succesvolle soloalbums uit en behoorde al voordat ABBA bestond, tot de populairste artiesten in haar vaderland.

Tijdens één van hun tours ontmoette Agnetha Björn van de Hootenanny Singers. Ze trouwden in , iets wat in de Zweedse media groots werd verslagen. Anni-Frid "Frida" Lyngstad was parttimezangeres en nam deel aan een talentenjacht, die ze won. Haar muzikale doorbraak kwam op het moment dat Zweden rechts ging rijden in plaats van links.

De bevolking werd gevraagd niet de straat op te gaan. Frida trad op in een spectaculaire show die die nacht op televisie werd uitgezonden. Niet veel later ontmoette zij Benny Andersson, met wie ze trouwde in Begin jaren '70 hadden Björn en Agnetha, ondanks hun huwelijk, nog ieder hun eigen carrière. Deze beiden vroegen vervolgens hun partners Frida en Agnetha in de achtergrondvocalen voor hun rekening te nemen op het album Lycka. Björn en Benny zetten hun samenwerking voort en experimenteerden met nieuwe arrangementen en geluiden.

Resultaat was de single People need love. Het werd een bescheiden hit, maar voldoende om aan te tonen, dat de samenwerking goed was. Het jaar daarop, , werd Ring Ring gemaakt, waarmee de groep voor het eerst deelnam aan het Nationale Songfestival.

Velen verwachten dat het de eerste plaats zou worden, maar weer werd het een derde. Stig was overtuigd van het feit, dat een hit in Engeland of Amerika de definitieve doorbraak zou betekenen en zocht naar een andere bandnaam. Uiteindelijk werd het acroniem ABBA gekozen.

In won de band, nu onder de nieuwe naam ABBA, het Nationale Songfestival en werd uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival, waaraan deelgenomen werd met het zelf geschreven nummer Waterloo. Dit liedje is een paar jaar geleden gekozen tot beste Eurovisie Songfestivalliedje van de afgelopen 50 jaar.

In de VS kwam het op een zesde plaats. Een vervolg zat er echter nog niet in. Het duurde tot SOS , oorspronkelijk als solosingle voor Agnetha geschreven, voordat ze een nieuwe top hit hadden. Na SOS was de status van eendagsvlieg definitief verdwenen. In verscheen de film ABBA: The Movie waarin de band en de bandleden de hoofdrol spelen. Na kwam wereldwijd succes met onder meer Mamma Mia en Fernando.

In was ABBA uitgegroeid tot een megagroep. In laste de groep een rustperiode in, waarna ze besloten niet verder te gaan. Met het in verschenen compilatie-album The Singles sloot ABBA zijn bestaan af, met een wereldwijd nummer 1 album. Nadat ABBA was opgehouden als groep te bestaan, legden Björn en Benny zich gezamenlijk toe op het componeren van muziek voor musicals.

Een van de eerste was Chess , waarvoor Tim Rice de tekst schreef. Chess draaide drie jaar lang in Londen en in kwam ook een Broadwayversie uit. Deze werd echter geen succes, wat te wijten was aan een gewijzigde opzet.

Björn en Benny hadden echter een goed gevoel bij musical, wat overigens ook al tijdens tours van ABBA bleek. Het zou een groot succes worden, met vertalingen in vele landen. Benny is verder actief met zijn folkmusic band 'BAO' In verschijnen er berichten in de pers dat Benny met zijn groep een oud ABBA nummer uit dat niet eerder op cd is verschenen zal opnemen en uitbrengen.

De fans wachten in spanning af! Agnetha en Frida gingen beiden op de solotoer. Van dit album verkocht de roodharige zangeres ruim 1. Na het relatief floppen van het album Shine besloot zij te stoppen met zingen. Het gebrek aan solosucces, maar vooral motivatie was aanleiding tot deze stap.

Wel bracht ze in maar dan alleen in Zweden nog het album Djupa Andetag uit. Deze cd werd in Zweden een grote hit en behaalde zelfs de eerste plaats. Geen van de drie singles wist echter de Zweedse top 10 te bereiken. In verschijnt er van Frida een dvd met een retrospectief van haar carrière. Alhoewel het in de planning staat dat de dvd overal ter wereld verkrijgbaar zal zijn, verschijnt hij alleen in Zweden en Nederland in de winkels.

Frida verkoopt in de twee landen samen niet meer dan dvd's. Anno heeft Frida geen plannen meer voor een internationaal soloalbum en houdt zij het bij wat low-profile duetten die in zeer beperkte oplage verkrijgbaar zijn.

Zij heeft het nummer tijdens het concert van Jon Lord in Keulen live gezongen. Agnetha deed het na ABBA iets beter in haar eentje. De singles 'Never Again', 'The heat is on', 'Wrap your arms around me' en 'I won't let you go' van haar tweede soloalbum 'Eyes of a woman' werden in de jaren tachtig in Europa, Japan en Scandinavië hits, de een wat kleiner dan de ander.

Met 'The heat is on' scoorde zij in vele landen een van de grootste zomerhits van Het eerste internationale soloalbum 'Wrap your arms around me' verkoopt wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Na het verschijnen van haar derde Engelstalige album I stand Alone in en de kleine Billboard hit I wasn't the one in Amerika, stopte ook Agnetha wegens gebrek aan groot succes met zingen. In verschijnt er een internationaal Greatest Hits album van Agnetha met de titel "That's me - The Greatest Hits" waar het publiek in het algemeen niet warm voor loopt.

Daarnaast brengt Agnetha in een boek uit met haar levensverhaal. In maakt ze haar echte comeback met het album 'My Colouring Book'. Het album werd goed ontvangen en haalde in verschillende Europese landen de top In Zweden staat het album wekenlang op de eerste plaats. De single 'If I thought you'd ever change your mind' weet zelfs de Britse top 10 te halen in de midweek sales van mei maar uiteindelijk blijkt het net de top 10 niet te halen als de chart openbaar wordt gemaakt.

Aan het einde van het jaar verschijnt er in Scandinavië een cd-box "Agnetha ", met daarin alle zeven soloalbums die Agnetha voor en tijdens de ABBA periode opnam voor Sony Music.

De interesse in deze re-releases van beide dames is beperkt. In verschijnt Agnetha op de première van Mamma Mia! Ze wordt in de zaal ontvangen met een staande ovatie, terwijl haar andere ABBA collega's onopvallend de zaal in kunnen lopen. Agnetha is de ster van de avond.

Ook bij het stoppen van de musical in is Agnetha aanwezig. Samen met Bjorn en Benny staat Agnetha die avond ook nog even op het podium om een Zweeds danklied te zingen.

De drie ABBA leden zijn duidelijk weer vrienden. Frida is die avond niet aanwezig. Agnetha werkt inmiddels aan een nieuw album met zelfgeschreven songs, zo fluisteren de ingewijden nu. De release zal waarschijnlijk in plaatsvinden. Tevens werkt Agnetha's eigen productiemaatschappij aan een dvd over haar carrière. Jan De Wilde Aalst , 1 januari is een Vlaams zanger en kleinkunst muzikant.

Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst". Jan De Wilde werd in geboren in Aalst. Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Hij trad voor het eerst in het openbaar op in en maakte zijn tv-debuut in Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St.

Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen. Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes.

Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg.

Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet.

Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam.

Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.

Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten.

De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit. Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven.

De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië. Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur. Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband.

De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen. Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums.

De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns. De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles. Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte. Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren.

Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis. Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying".

Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had. Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde.

Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière. Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden. Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen.

Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht. Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein. In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op. Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht.

Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden. Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album. Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven.

Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee. Charles Edward Anderson Berry St.

Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.

Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson. De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd.

Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll. Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje. Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes.

Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger. Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.

Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde. Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door.

Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle.

Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte. In november kwam het zesde album Fallen Empires uit.

Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is. De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes. In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland. In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden.

Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen. Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette. Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records. Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien.

De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen.

Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee. Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run.

Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay.

De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt.

In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums.

In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo.


Dikke lul in kont prive afspraakjes limburg


Dit geldt alleen in Nieuw-Zeeland en Australië. Back to basics werd in een speciale tour edition uitgebracht voor fans. Ook The making of Candyman staat op deze dvd. Deze special edition werd eind juni uitgebracht. Op 25 juni kwam er een coveralbum uit van John Lennon. Aguilera heeft hier op het nummer Mother gecoverd. De concerttour van haar album Back To Basics was bedoeld als promotie van het gelijknamige derde studioalbum. Deze tour ging de hele wereld over, het publiek en de fans werden hierbij terug in te tijd gevoerd met oude elementen.

Van alles kwam er in voor, van een oude jazz-café tot een groot oud circus. Ook bracht ze haar oudere nummers ten gehore. Een dvd van deze tour is in Sydney opgenomen op 24 en 25 juli De tour was opgedeeld in 4 gedeeltes: De dvd ervan werd op 24 en 25 juli opgenomen in Sydney en zou al voor de kerst uitkomen.

De platenmaatschappij heeft de releasedatum uitgesteld tot eind maart Ze trad op met een nieuw opgenomen versie van Genie In A Bottle , gevolgd door Keeps Gettin' Better , de eerste single van het aankomende greatest hits-album getiteld Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits.

Christina Aguilera viert met dit album haar jarige bestaan in de muziekwereld. De greatest hits-album is een voorproefje naar haar nieuwe album dat naar eigen zeggen meer poppy is dan haar laatste werk. DJ Premier heeft bevestigd dat hij weer werkt aan haar aankomende album.

Premier heeft naar verluidt de productie gedaan van een toekomstig duet tussen Christina en Aretha Franklin , maar het is nog niet geheel duidelijk of dit nummer daadwerkelijk haar vierde album zal halen. Het album wordt verwacht voor deze zomer en zal een modern element bevatten dat komt van Christina liefde voor Tokyo. Het album zal meest waarschijnlijk geproduceerd worden door Linda Perry, die al een hele historie heeft met Aguilera's albums.

In juni werd bekend gemaakt dat Aguilera haar eigen ster krijgt op de Walk of Fame. Er werd bekend gemaakt dat Christina Aguilera haar debuut op het witte doek zal maken in 'Burlesque' die Steven Antin zal regisseren.

Haar eigen parfum, dat in oktober uitkwam genaamd Christina Aguilera , werd een succes. Het luchtje kwam in vele landen op 1, en is het best verkochte "celeb"-luchtje van het jaar Een Amerikaans tijdschrift noemde het luchtje meestbelovend. Op 2 september lanceerde Aguilera in New York haar nieuw parfum, Inspire.

Haar nieuwste parfum zal By Night zijn en zal rond de herfst in de winkels liggen. Op haar website staat dat Ellen von Unwerth de fotoshoot en reclame zal maken. Burlesque is een film geregisseerd door Steven Antin. Het is de film waarin pop-sensatie Christina Aguilera haar debuut zal maken als een plattelandsmeisje Ali dat op zoek is naar succes in Hollywood.

Tess vertolkd door Cher is de eigenaresse van een nachtclub en geeft het meisje een kans op het podium. De film ging op 16 november in première. Aguilera trouwde in met de eveneens Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie heeft. Op 12 januari beviel ze van een zoon, Max Liron. In kwam Aguilera op televisie als jurylid in de zangwedstrijd The Voice. Ook in het tweede en derde seizoen is ze jurylid. In november word er een nieuw album van haar verwacht, met als titel "Lotus".

De eerste single "Your Body" zal 17 september verschijnen en is geproduceerd door Max Martin. Dezelfde producer heeft ook voor artiesten zoals Kelly Clarkson en Katy Perry gewerkt. Aguilera trouwde in met de Joodse Jordan Bratman , met wie ze sinds een relatie had.

Op 12 januari kreeg zij een zoon. In maakte Aguilera bekend dat zij en Bratman gaan scheiden. Sinds is Christina samen met Matthew Rutler, een assistent die ze heeft leren kennen op de set van de film Burlesque. James Travis Reeves Galloway , 20 augustus — Nashville , 31 juli alias Gentleman Jim was een Amerikaans country -zanger die bekend stond om zijn warme fluwelen stem. Reeves werd geboren in Galloway in Texas als jongste in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader overleed toen hij 1 was.

Ondanks zijn liefde voor de muziek begon hij een carrière als honkballer , waaraan in een vroegtijdig einde kwam door een enkelblessure. Hij kreeg een baan als dj bij een radiostation in Louisiana en in nam hij zijn eerste succesplaat, Mexican Joe , op dat een nummer 1 notering kreeg.

Tegen het einde van de jaren 50 kwam de Rock-'n-Roll op en verschoof Reeves onder invloed van Chet Atkins zijn stijl van de pure country wat in die richting.

Reeves was - met Patsy Cline - een van de eersten die de Nashville-sound brachten. Jim Reeves was een van de eersten die met 'close talking' microfoontechniek werkte, iets dat zijn stem extra goed deed uitkomen.

Hierover had hij met de opnametechnicus van RCA een zo hooglopende ruzie dat hij tussen en begin geen opnames meer maakte. Jim Reeves' vliegtuig kwam op weg naar huis in Nashville op 31 juli in een zware storm terecht.

Beide inzittenden, Reeves als piloot en een vriend, Dean Manuel , kwamen om. Jim Reeves heeft ook een plaat uitgebracht met daarop uitsluitend liedjes in het Afrikaans getiteld Jy Is My Liefling.

Ook lang na zijn dood heeft Reeves nog hitlijstnoteringen gekregen; de laatste in een duet met Patsy Cline I fall to pieces uit Een en ander was mogelijk door de enorme hoeveelheden niet uitgebracht studiomateriaal en het zorgvuldige beheer daarvan door zijn vrouw.

Joe Cocker Sheffield , 20 mei is een Engels blueszanger. Zijn eigenlijke naam luidt John Robert Cocker. Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in , in de Ed Sullivan Show. Zijn eerste grote hit was het lied With a little help from my friends , een cover van de Beatles song.

In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright. Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol , maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful , Up where we belong en Unchain my heart , waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond. Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische mimiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen.

Begin jaren negentig scoorde de groep enkele grote internationale hits. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen. De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven.

Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What's a Woman en Nah neh nah. What's a woman staat in de zomer van drie weken op nummer 1 in Nederland. In gaat het duo Dani Klein en Dirk Schoufs uit elkaar. Dirk Schoufs verlaat de groep en Vaya Con Dios gaat verder als eenvrouwsband. Op 24 mei overlijdt Schoufs aan de gevolgen van AIDS die hij door zijn heroïneverslaving heeft opgelopen. In verschijnt het derde album Time Flies.

De muziek is veel triester dan op de eerste twee albums, met invloeden uit de soul en Latijns-Amerika. De bekendste single van dit album is Heading for a fall. Alleen in Nederland en België blijft het succes beperkt. In wordt een grote wereldtournee georganiseerd vanwege het grote internationale succes. In komt het vierde album uit. In maakt Dani Klein bekend geen plezier meer te beleven aan de muziekwereld, en besluit ze de band te stoppen, die op dat moment nog maar uit één persoon bestaat.

In verschijnt nog een verzamelalbum. Dani Klein begon in weer met zingen en wordt zangeres bij Purple Prose. Zeven jaar later, in , wordt Vaya Con Dios opnieuw opgericht. De groep, die nog steeds uit zangeres Dani Klein, enkele nieuwe muzikanten en muzikanten van de beginjaren van Vaya Con Dios bestaat, brengt een nieuw album uit in oktober onder de naam 'The Promise'.

Op 31 augustus werd in Theatre Vaudeville te Brussel de eerste van een nieuwe reeks akoestische optredens gegeven. Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers.

In namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph , startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract.

In schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate met Dustin Hoffman in de hoofdrol kwam hun carrière in een stroomversnelling.

Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright. Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Het duo ging in uit elkaar. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award. In hielden zij de Old Friends Tour en in februari kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli was er een tour door Australië , Nieuw-Zeeland en Japan.

Will Tura , pseudoniem van ridder Arthur Achiel Albert Blanckaert Veurne , 2 augustus , is een Belgisch zanger , muzikant, liedjesschrijver en ridder. Door zijn permanente populariteit noemt men hem de Keizer van het Vlaamse Lied. Tura werd in Veurne als Arthur Blanckaert geboren op 2 augustus Heel jong leerde hij al mondharmonica , accordeon , piano en drums spelen.

In tekende Tura een platencontract met de grootste Belgische uitgever van het ogenblik, Jacques Kluger. Tura's eerste singles zijn vertalingen van Amerikaanse successen zoals "Bye bye love", maar Kluger stimuleerde hem om eigen liedjes te componeren. Op 2 augustus , Tura's 18e verjaardag, trad hij voor de eerste keer solo op, onder de naam Will Tura.

In juni deed hij zijn eerste televisieoptreden in het Amerikaans Theater. Begin van de jaren nam Jean Kluger , zoon van Jacques, de taak van producer over. Tura scoorde zijn eerste hit in met " Eenzaam Zonder Jou ". De single ging Het is nog steeds het lied waarmee hij het meest geïdentificeerd wordt. Vele hits volgden, van kleinkunst en chanson tot vrolijke Nederlandse pop van "Sinatra-achtige dingen" tot gospel , rock-'n-roll , country en zelfs een streepje rap.

Tura componeert zelf het gros van zijn liedjes, die van tekst worden voorzien door Nelly Byl. Enkele composities van hem werden opgenomen door andere artiesten, waarvan er één de top van de hitparade haalde in Duitsland en één de nummer 1-notitie in Frankrijk.

Ook Marva zong zijn Niemand wil je als je ongelukkig bent de hitparade in. Met "Hopeloos" [uit ] scoorde hij in een eerste hit in Nederland. Hij maakte in een tribuutalbum aan Elvis Presley , opgenomen in Nashville samen met Elvis' legendarische begeleidingsgroep. In maakte hij het West-Vlaamse rapnummer "Moa ven toh".

Hetzelfde jaar bracht hij zijn eerste "Tura in Symfonie", waar hij zong met een symfonieorkest , in Vorst Nationaal. In brachten verschillende Vlaamse rockartiesten het album "Turalura" uit, met allemaal covers van Turasongs.

Het album kwam er op initiatief van het weekblad Humo , nadat de groep Noordkaap op Humo's Rock Rally het nummer 'Arme Joe' gecoverd had. In zong Tura het lied "Hoop doet leven" op de begrafenis van koning Boudewijn. In kwam de Gospel-concerttoer in 12 Vlaamse kerken in de kerstperiode. Op de Nekka-Nacht in was hij de centrale gast. Tura bleef componeren en albums uitbrengen. Zijn concerten trokken na al die jaren nog steeds volle zalen. Alle nummers waren door Tura zelf gecomponeerd. In vierden de Vlaamse media uitgebreid de 65e verjaardag van Tura, onder andere met de cd "Viva Tura".

In vierde Tura zijn vijftigjarige carrière. In was het album "Dank u, Vlaanderen" al verschenen, waarop hij een aantal van zijn bekende nummers en andere Vlaamse klassiekers opnieuw opnam met het VRO. In verscheen de cd-box "Will Tura - hits". In werden allerlei initiatieven genomen naar aanleiding van de 70e verjaardag van de zanger. Zijn dochter Sandy Blanckaert publiceerde een biografie "Will Tura" en de zanger werd gelauwerd op radio en televisie, onder andere met een aan hem gewijde aflevering van de Canvas-reeks Belpop uitgezonden op 8 november Er kwam, opnieuw in samenwerking met het weekblad Humo , ook een cd "Turalura 2" uit.

Net als in , toen de eerste cd verscheen, werd een reeks nummers van Tura gecoverd door hedendaagse artiesten. Ook deze compilatie bevat een versie van 'Arme Joe', maar dit keer door "Meuris", de naam waaronder ex- Noordkaap zanger Stijn Meuris tegenwoordig optreedt. De meeste van deze groepen traden ook aan tijdens een Turalura-concert in de Brusselse Ancienne Belgique , waarin Tura als eregast ook meezong.

In huwde Tura met Jenny Swinnen. Het jaar daarop werd een zoon, David, geboren, en nog eens een jaar later zag hun dochter Sandy het levenslicht. Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool If you think it's over , Josephine en Driving home for Christmas , die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in in Willie and the Poor Boys en in in Parting Shots , waar hij tevens de muziek van deed.

Hij schreef en produceerde de film La Passione , die in verscheen. In heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht nummers , een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar Chris Rea heeft omstreeks bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis. In april is het volgende project van Chris Rea aangekondigd.

Dit is het 'Santo Spirito Project' wat zal bestaan uit 2 speelfilms met bijbehorende soundtracks en een apart album op 3 cd's. De datum voor de release is 5 september Vanaf april wordt op de officiële website van Chris Rea een aankondiging gedaan voor een 'nieuw' project: Er wordt helaas nog geen releasedatum gegeven. ABBA is de naam van een voormalige, megasuccessen boekende, Zweedse popmuziekgroep , die bestond uit de volgende vier vocalisten:. De naam ABBA was een acroniem van de voornamen van de leden.

Toch wordt de naam vaak als Abba geschreven. Op hun albums wordt de eerste B in de naam vaak in spiegelbeeld geschreven. Manager van de groep was Stig Anderson. In werd een pauze ingelast, die echter zou leiden tot het uiteenvallen van de formatie. In ging in Londen de musical Mamma Mia! Hij werd overal in de wereld, in verschillende talen, opgevoerd.

In wees het viertal een aanbod van 1 miljard dollar af dat werd gedaan, voor een eenmalige reünie tour van concerten. Benny Andersson was lid van de Zweedse rockband de "Hep Stars". Deze groep beleefde tussen en in Zweden haar hoogtepunt en was ontstaan naar model van bijvoorbeeld Herman's Hermits , The Beatles en The Rolling Stones.

Björn Ulvaeus was lid van de "Hootenanny Singers". Deze groep had een rustiger geluid dan de Hep Stars. Af en toe kruisten de wegen van beide groepen elkaar en dat leidde tot het samen schrijven van enkele liedjes door de twee genoemden. Ook schreef Agnetha zelf muziek. Ze bracht in Scandinavië vele hitsingles en zes succesvolle soloalbums uit en behoorde al voordat ABBA bestond, tot de populairste artiesten in haar vaderland. Tijdens één van hun tours ontmoette Agnetha Björn van de Hootenanny Singers.

Ze trouwden in , iets wat in de Zweedse media groots werd verslagen. Anni-Frid "Frida" Lyngstad was parttimezangeres en nam deel aan een talentenjacht, die ze won. Haar muzikale doorbraak kwam op het moment dat Zweden rechts ging rijden in plaats van links. De bevolking werd gevraagd niet de straat op te gaan. Frida trad op in een spectaculaire show die die nacht op televisie werd uitgezonden. Niet veel later ontmoette zij Benny Andersson, met wie ze trouwde in Begin jaren '70 hadden Björn en Agnetha, ondanks hun huwelijk, nog ieder hun eigen carrière.

Deze beiden vroegen vervolgens hun partners Frida en Agnetha in de achtergrondvocalen voor hun rekening te nemen op het album Lycka. Björn en Benny zetten hun samenwerking voort en experimenteerden met nieuwe arrangementen en geluiden. Resultaat was de single People need love.

Het werd een bescheiden hit, maar voldoende om aan te tonen, dat de samenwerking goed was. Het jaar daarop, , werd Ring Ring gemaakt, waarmee de groep voor het eerst deelnam aan het Nationale Songfestival. Velen verwachten dat het de eerste plaats zou worden, maar weer werd het een derde. Stig was overtuigd van het feit, dat een hit in Engeland of Amerika de definitieve doorbraak zou betekenen en zocht naar een andere bandnaam.

Uiteindelijk werd het acroniem ABBA gekozen. In won de band, nu onder de nieuwe naam ABBA, het Nationale Songfestival en werd uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival, waaraan deelgenomen werd met het zelf geschreven nummer Waterloo. Dit liedje is een paar jaar geleden gekozen tot beste Eurovisie Songfestivalliedje van de afgelopen 50 jaar. In de VS kwam het op een zesde plaats.

Een vervolg zat er echter nog niet in. Het duurde tot SOS , oorspronkelijk als solosingle voor Agnetha geschreven, voordat ze een nieuwe top hit hadden. Na SOS was de status van eendagsvlieg definitief verdwenen.

In verscheen de film ABBA: The Movie waarin de band en de bandleden de hoofdrol spelen. Na kwam wereldwijd succes met onder meer Mamma Mia en Fernando. In was ABBA uitgegroeid tot een megagroep.

In laste de groep een rustperiode in, waarna ze besloten niet verder te gaan. Met het in verschenen compilatie-album The Singles sloot ABBA zijn bestaan af, met een wereldwijd nummer 1 album. Nadat ABBA was opgehouden als groep te bestaan, legden Björn en Benny zich gezamenlijk toe op het componeren van muziek voor musicals.

Een van de eerste was Chess , waarvoor Tim Rice de tekst schreef. Chess draaide drie jaar lang in Londen en in kwam ook een Broadwayversie uit. Deze werd echter geen succes, wat te wijten was aan een gewijzigde opzet.

Björn en Benny hadden echter een goed gevoel bij musical, wat overigens ook al tijdens tours van ABBA bleek. Het zou een groot succes worden, met vertalingen in vele landen. Benny is verder actief met zijn folkmusic band 'BAO' In verschijnen er berichten in de pers dat Benny met zijn groep een oud ABBA nummer uit dat niet eerder op cd is verschenen zal opnemen en uitbrengen. De fans wachten in spanning af! Agnetha en Frida gingen beiden op de solotoer.

Van dit album verkocht de roodharige zangeres ruim 1. Na het relatief floppen van het album Shine besloot zij te stoppen met zingen. Het gebrek aan solosucces, maar vooral motivatie was aanleiding tot deze stap. Wel bracht ze in maar dan alleen in Zweden nog het album Djupa Andetag uit. Deze cd werd in Zweden een grote hit en behaalde zelfs de eerste plaats. Geen van de drie singles wist echter de Zweedse top 10 te bereiken.

In verschijnt er van Frida een dvd met een retrospectief van haar carrière. Alhoewel het in de planning staat dat de dvd overal ter wereld verkrijgbaar zal zijn, verschijnt hij alleen in Zweden en Nederland in de winkels. Frida verkoopt in de twee landen samen niet meer dan dvd's. Anno heeft Frida geen plannen meer voor een internationaal soloalbum en houdt zij het bij wat low-profile duetten die in zeer beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Zij heeft het nummer tijdens het concert van Jon Lord in Keulen live gezongen.

Agnetha deed het na ABBA iets beter in haar eentje. De singles 'Never Again', 'The heat is on', 'Wrap your arms around me' en 'I won't let you go' van haar tweede soloalbum 'Eyes of a woman' werden in de jaren tachtig in Europa, Japan en Scandinavië hits, de een wat kleiner dan de ander.

Met 'The heat is on' scoorde zij in vele landen een van de grootste zomerhits van Het eerste internationale soloalbum 'Wrap your arms around me' verkoopt wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Na het verschijnen van haar derde Engelstalige album I stand Alone in en de kleine Billboard hit I wasn't the one in Amerika, stopte ook Agnetha wegens gebrek aan groot succes met zingen. In verschijnt er een internationaal Greatest Hits album van Agnetha met de titel "That's me - The Greatest Hits" waar het publiek in het algemeen niet warm voor loopt.

Daarnaast brengt Agnetha in een boek uit met haar levensverhaal. In maakt ze haar echte comeback met het album 'My Colouring Book'. Het album werd goed ontvangen en haalde in verschillende Europese landen de top In Zweden staat het album wekenlang op de eerste plaats.

De single 'If I thought you'd ever change your mind' weet zelfs de Britse top 10 te halen in de midweek sales van mei maar uiteindelijk blijkt het net de top 10 niet te halen als de chart openbaar wordt gemaakt. Aan het einde van het jaar verschijnt er in Scandinavië een cd-box "Agnetha ", met daarin alle zeven soloalbums die Agnetha voor en tijdens de ABBA periode opnam voor Sony Music. De interesse in deze re-releases van beide dames is beperkt.

In verschijnt Agnetha op de première van Mamma Mia! Ze wordt in de zaal ontvangen met een staande ovatie, terwijl haar andere ABBA collega's onopvallend de zaal in kunnen lopen. Agnetha is de ster van de avond. Ook bij het stoppen van de musical in is Agnetha aanwezig. Samen met Bjorn en Benny staat Agnetha die avond ook nog even op het podium om een Zweeds danklied te zingen. De drie ABBA leden zijn duidelijk weer vrienden.

Frida is die avond niet aanwezig. Agnetha werkt inmiddels aan een nieuw album met zelfgeschreven songs, zo fluisteren de ingewijden nu. De release zal waarschijnlijk in plaatsvinden. Tevens werkt Agnetha's eigen productiemaatschappij aan een dvd over haar carrière. Jan De Wilde Aalst , 1 januari is een Vlaams zanger en kleinkunst muzikant.

Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst". Jan De Wilde werd in geboren in Aalst.

Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Hij trad voor het eerst in het openbaar op in en maakte zijn tv-debuut in Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St.

Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen. Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes.

Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking. Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus.

De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet. Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond.

In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong.

Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam.

Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan. Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking.

De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit.

Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië. Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur.

Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband.

De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen.

Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums. De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns. De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles. Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte.

Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren. Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis.

Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying".

Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had. Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde.

Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière. Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden.

Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen. Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht.

Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein. In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op.

Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden.

Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album. Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat.

Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven. Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee. Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist.

Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld. Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson.

De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd.

Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll. Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje. Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes. Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger.

Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.

Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd.

Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde. Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door.

Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle.

Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte. In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is.

De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes.

In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland. In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden. Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen.

Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette. Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep.

De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records. Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien.

De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen.

Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee. Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run.

Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay. De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt.

In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums. In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo. Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid.

In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa. De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten. In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen.

Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger. In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten. In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle.

Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1.

Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen. Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde.

Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen. Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie. In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson. In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1.

In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars.

Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef. De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire.

Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek. Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk. Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit. De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren. Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer.

Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië.

De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit.

Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen. Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan. Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag.

In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album.

In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen. Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay.

Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan. In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It. In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden.

Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single. Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section. Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is.

Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum. De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat.

De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld. Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album. In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden.

De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam.

Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur. Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert. De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen.

Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend. Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn. Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands. Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band.

In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten. Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief. Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire.

Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten. Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten. Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren. Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek.

De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft.

Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing.

Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan. In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was.

In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen. Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam.

Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten. Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie.

De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten. In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed.

De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten. Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie.

In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland. Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten.

Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand. Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt.

Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken.

Zeer algemeen is de lampionnentocht. Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd. De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren.

Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit. Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk. Deze lampionnen worden vaak onder schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de lessen handenarbeid. Vroeger werd veelvuldig gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden.

Het Sint-Maartengebruik werd toen ook wel "foekepotterij" genoemd. In de zuidelijke provincies en in Vlaanderen komt het langs de deur gaan ook veel voor, soms in combinatie met een vreugdevuur of een optocht. In sommige West-Vlaamse dorpen wordt het van deur tot deur gaan "ruusbuzen" genoemd, naar de eerste woorden van het liedje dat de kinderen zingen " Ruus buus buus ".

In Mechelen ligt de nadruk wel expliciet op het langs de deuren gaan. Kinderen gaan vaak verkleed, maar dragen geen lampionnen mee, alhoewel sommige deelgemeenten zoals Rijmenam wel iets gelijkaardigs kennen. De in het liedje vermelde "kruk" is een draagstoel. Alhoewel dit vandaag bijna niet meer gebeurt, bestond vroeger elke "Sinte Mette"-groep uit een Sint gezeten op een draagstoel, die werd rondgedragen door zijn kompanen. Vandaag de dag houdt het Sinte Mette Genootschap deze Mechelse traditie in stand.

Uitzonderlijk voor de regio Mechelen is dat ook de volwassenen Sint-Maarten vierden de "grote Sinte Mette" , traditioneel op de zondag ná 11 november. Het Genootschap doet dit nu nog met de bedoeling geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor de instandhouding van het feest.

De vreugdevuren zijn vooral typisch voor Limburg, meestal in combinatie met een optocht. Men verzamelt hier in de kerk waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt. Vervolgens loopt men in een lampionnenoptocht naar een groot vuur een zogenoemde troshoop waar 'de arme man' van het vertelde verhaal zich kan warmen. De kinderen krijgen traditioneel een oliebol uitgereikt.

Wel met een twist. Viooltjes zijn rood Rozen zijn blauw Mijn naam is Patrick Ik moet plassen. Ik ben van nature stoned, jwz. Althans, zo komt het op iedereen over. Violen zijn blauw Piano's zijn zwart Je moeder is grijs. Geen idee of het wat gaat uitmaken.

Je wordt er in ieder geval nog iets rustiger van, maar misschien heeft het verder geen merkbaar effect. De conclusie was uiteindelijk dat ik er 'normaal' van zou worden, maar de jouwe lijkt me inderdaad aannemelijker. Grappig dat het woord "slikken" zoveel losmaakt in ginger. Waar het hart vol van is Ik begrijp niet hoe mensen zo verontwaardigd kunnen zijn over het feit dat ik niet geloof in mentale ziektes, terwijl het enige waar ik het niet mee eens ben het ziektesgedeelte is en niemand mij op dat forum nog een argument heeft gegeven dat er op wijst dat een van de stoornissen uberhaupt een symptoon heeft dat een ziekte is.

C Dat is eruit. Shit, waar ben ik aan begonnen?! Nou heb ik Catan op m'n computer staan. Ik ben volgens mij echt verslaafd aan discussieren. Jeuj, ik heb m'n eerste potje Catan gewonnen met een eindstand tegen 'normale' moeilijkheid.

P Oh, en welterusten. Laat die man met rust, dingen op hangen is een expertise, je moet respect hebben voor een meester in zijn beroep! Gingermeneer op 01 Februari , Darren op 01 Februari , Flumble op 01 Februari , Italiaanse kapitein Francesco Schettino begint nieuwe baan als buschauffeur http: Piraat op 01 Februari , Morgen rijles ;D Citaat van: Ruth op 01 Februari , Blubje op 01 Februari , Mijn definitie komt recht uit het woordenboek.

Maarehm, zeg eens, GMOT. Vinden jullie mij een arrogant vervelend ventje? Alleen maar soms, als je denkt dat je gelijk hebt maar het duidelijk niet hebt: P maar verder niet hoor: D Je bent best wel aardig: P Dat zal dan vast het probleem zijn. Samen met; Ah well.

Mijn wil om mensen te overtuigen van mijn geloven is nogal een vloek, als je het zo bekijkt. Maar ondanks dat ik me soms aan je irriteer, is dat niet persoonlijk, omdat ik me ongeveer overal wel aan irriteer, en ben je alsnog best wel awesome: P maar maar maar ik kan dan niet: Ikkkk ga wsssss naar CoB in Amsterdam in Juni: Jezus dat werkt vervelend. Is er niet gewoon een simpele zoekfunctie zodat je onmiddelijk concerten kan toevoegen?

Ikke vanmiddag onderweg naar huis wel Made ownt eigenlijk best wel, we hebben hier de beste school van Nederland en nu ook de beste AH. En volgens geruchten woont de beste gozer hier ook. Wat heb ik in vredesnaam aan een oefententamen als ze bij de uitwerkingen de helft niet eens uitwerken en andere gegevens gebruiken? Ze hebben vragen gemaakt naar aanleiding van vragen uit het boek, maar dan meerdere vragen per onderdeel bijv. Waar je ook dit soort formules tegenkomt: Okee, dat is pas écht een lange formule..

XD Maar je bent dus toch niet gestopt met je studie? Catan is echt bizar slecht naar de computer geport afgezien van de graphics. Vooral aangezien de vraag in het oefententamen 5 deelvragen heeft, en example uit één deel bestaat Horen de opgaven en uitwerkingen echt bij elkaar of zijn ze van verschillende versies? Oh dat valt nog mee. Het zijn niet eens differentiaal berekeningen Flumble op 02 Februari , Rustig maar, Paul gebruikte die formule alleen maar om af te schrikken; je hoeft hem niet te begrijpen hoor.

Hmm, wil ik weten hoe Laplace werkt of kan ik beter leven met het idee dat er niks bestaat buiten de 2e-orde lineaire DV's?

Morgen een tentamen computerarchitectuur, oftewel elektrotechniek maar dan bij INF. Blubje op 02 Februari , Hé jij, post eens wat op WvW, ik heb je nooit mogen meemaken D: Is mijn gehoor zo slecht of zei Clarabella Koe nou net dat haar hondje hasj moest hebben? Ugluk op 02 Februari , Hoe stond ie dan? P En de hond van Carabella is idd een behoorlijke stoner: Shaddow op 02 Februari , Mijn oortjes zijn dood en ik weet niet of ik een headset moet gaan kopen of oortjes en mwuh xD.

En ik kan niet op WvW xD. Darren op 02 Februari , P Op welk vlak is jouw school de beste van NL. Ik hoorde btw dat volgens de Elsevier Hageveld tot een van de 6 beste scholen van NL behoorde x'D Dan ga je je afvragen hoe slecht de andere wel niet zijn: Piraat op 02 Februari , Hageveld is op dit moment een een kutschool: D vooral in 'leerlingvriendelijkheid' om het zo maar te zeggen Ik sta een 9 voor wiskunde, maar na de toets van vandaag sta ik denk ik weer een 8: Ik zat echt 5 minuten naar dat ding te staren van waarom zou Piraat nou zoiets posten?

XD Ik zat echt 5 minuten naar dat ding te staren van waarom zou Piraat nou zoiets posten? Nope, zoals Darren al zei, zij is de F1 fan, niet ik: D Ik vind alleen de crashes leuk http: Tsjah, ik zag het op een ander forum, moest lachen om de simpelheid en genialiteit, en postte het hier: Mja, het viel me alleen na 5 minuten staren pas op waar het nou over ging.. P Aan de andere kant staarde ik misschien naar de verkeerde dingen.

Bij mij was dr is een stukje voortand afgebroken omdat ik plat om mn gezicht was gevallen x'D. Mja die van mij was van overall, de laatste 3 maanden was Machine Head echt mokergroot en de rest klein dus dat vond ik een beetje meh XD. P ;D ik ga 1 maart Theory of a Deadman live zien. Nickienator op 02 Februari , Ik heb economie echt te snel gemaakt, ik vrees voor een laag cijfer.

Ik heb een aantal rekenopgave's overgeslagen omdat ik ongelovelijke last van mn buik kreeg Dat is nou precies waar mijn zesjesmentaliteit vandaan komt, ik merkte op de basischool al dat mijn ouders de lat voor cadeau's steeds hoger legden, dus nu leg ik hem persoonlijk een stuk lager.

Ik krijg nu cadeau's als ik overga, maakt niet uit met wat. Ze zijn al blij als ik iets doe: Blijkbaar bestaan er muziektherapeuten. Ik wil je geluk niet verpesten, maar ik vraag me sterk af of het nog haalbaar is om in een half jaar van die vijven achten te maken.

Mijn moeder is beeldend therapeut, en ze vertelt nogal veel over haar werk en collega's etc: Ruth op 02 Februari , Mja, maar sowieso, voor elk vak minstens een 7. XD Dat lijkt me een beetje onbegonnen werk, eigenlijk.

P Nja, het kan wel, als je echt no life hw maakt en leert enzo. P En zelfs dan. XD Maar dat doet toch niemand. Waarom schrijven leraren altijd aan het eind "Succes", dan heb het toch al af: Gingermeneer op 02 Februari , Als je bij die gitaar op Artists klikt, staat er Simple Plan bij. Ik denk dus dat SP die gitaar gebruikt. Dus moet je hem kopen. ESPN America vind ik altijd beter: Maar ik kijk meestal gewoon streams omdat wij geen ESPN meer hebben volgens mij moeten we dan betalen: Wat ben ik veel actief: En een biertje erbij pakken Ik zoek nu al minstens een uur maar ik kan het nergens vinden.

P Wat het verschil is met een normale arpeggio die allerlinkste weet ik niet. Flumble op 03 Februari , Gingermeneer op 03 Februari , Ugluk op 03 Februari , Ik kwam net een website tegen waar het een "no arpeggio" werd genoemd, dus misschien is het wel voor in stukken waar aan het begin bij staat dat het stuk met arpeggio's gespeeld moet worden Ook dat zie je wel meer, dat hele stukken op een bepaalde manier gespeeld moeten worden.

Alleen niet dat er tekens zijn voor de uitzonderingen, wel dat je weer normaal moet spelen als er "loco" staat Shit, als het al in Hoorn en Purmerend is geweest is het sowieso onderweg naar Hoofddorp: Gelukkig ga ik over anderhalf uur naar Delft: Piraat op 03 Februari , Het wordt wss steeds erger, hier ligt nu al zo'n cm het sneeuwt sinds half 9. Hopelijk rijdt mijn trein straks nog: Blubje op 03 Februari , Wtf, dit soort mongolen krijgen maar ~80 uur taakstraf?

Tering sneeuw, ik moest naar een open dag vandaag voor MBO maar de treinen rijden niet meer: Ik had echt totaal geen moeite met fietsen in dit weer hoor. En hier ligt toch echt een boel sneeuw. Nickienator op 03 Februari , Fysiotherapeut had ik niet meegenomen in mijn redenatie.

Dat had het een stuk logischer gemaakt inderdaad. Iedereen die een therapie toepast kan therapeut genoemd worden. De vorm van therapie is daarbij van geen belang. Doorgaans wordt de term “therapeut” gebruikt als verzamelnaam voor een ieder die beroepsmatig een methode toepast ter genezing van lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen.

Iedereen kan zich echter therapeut noemen, ook zonder diploma of werkervaring; de titel “therapeut” is op geen enkele manier beschermd. Het woord therapeut draagt dus geen kwaliteitsaanduiding in zich. Meestal wordt het beroep van een therapeut gespecificeerd, bijvoorbeeld tot “psycholoog”, “psychotherapeut” of “psychiater”.

Die vond ik gister nog, dat had het voor mij al verduidelijkt. Ik kon er met mijn pet gewoon niet bij dat mensen zich zoveel focussen op een soort therapie, beperking is niet mijn ding. Opzich is het niet heel vreemd dat een amuzikale beeldhouwer geen muziektherapeut wordt, lijkt me? Ik wou dat ik een vlammenwerper had, dan zou ik alle sneeuw laten smelten: Oh, en Freaky, heb je iets tegen pownys ofzo: Ik wil een basversterker die zo hard gaat dat alle sneeuw vanzelf weggeblazen wordt: Armogohma op 03 Februari , Ik heb het zelf echt nog nooit gezien, maar misschien is het een voorgetrokken arpeggio?

Je ziet het wel meer in muziek dat je twee vormen van zoiets hebt, net als de grace notes. De een is dan voorgetrokken dus zo spelen dat de juiste klank op de tel is , en de ander is dan niet voorgetrokken pas op de tel beginnen met spelen. Maar goed, ik heb het nog nooit gezien Een 'no arpeggio' lijkt me in dit stuk niet logisch omdat het in dit geval: Zo'n voorgetrokken arpeggio zou kunnen, een andere mogelijkheid zie ik eigenlijk niet.

Wat doet die multimiljonair met een oud wijf van Behalve dat het nu even van pas komt dan. Eigenlijk net zoiets als dat iemand de straffen van moordenaars afkoopt zodat niemand meer voor moord de cel in gaat. In principe legaal, maar niet echt fijn. Zou hetzelfde gedaan worden als ik de keuze had, lijkt me niet meer dan normaal om te proberen zo min mogelijk bestraft te worden. Ik neem ook aan dat hij niet op die persoon gemikt heeft.

Darren op 03 Februari , Omdat ik druk bezig ben met priemgetallen en eigenlijk bezig zou moeten zijn met AVI. Volgens mij is er nog nooit zo veel moeite gedaan voor een youtube-filmpje: Yay ik ben thuis, van pizzabiervrijdag: Maartenz op 03 Februari , Ik wil weer een koekje voor de hackopdracht http: Ik zie 0,0 problemen op het traject Enschede-Deventer-Zwolle-Leeuwarden. Maar hij rijdt wel! Darren op 04 Februari , Yes, het was graden vanochtend en onze waterleidingen zijn bevroren.

Blubje op 04 Februari , Derp, een half uur wachten in Deventer omdat de trein een half uur vertraging heeft. Was ik maar in de sprinter blijven zitten - geen internet, maar wel normale reistijd. Flumble op 04 Februari , Weet iemand een betrouwbare site waar je Xbox Live kaarten kan kopen, dat je de code via email krijgt? Ik dacht zelf aan http: Ik moet straks naar een zwemwedstrijd. Dan zit je daar 3 uur, en je hoeft maar 2 minuten te zwemmen: Ik ga me weer het koude weer in wagen.

Het zou chill zijn als de wegen ok waren: Ik moest vanmorgen om 8 uur op mijn werk zijn, dat is 45 min fietsen dus was om 7 uur al aan het fietsen. En het wat koud vanochtend: P Zeker omdat je vlakbij Marknesse woont en daar was het het koudst vanochtend in NL sinds heel veel jaren.

Hier is het ook koud, maar ik ben nog niet buiten geweest vandaag x'D En ik heb mn Machine Head shirttt. Ruth op 04 Februari , Mrkefskie op 04 Februari , Nickienator op 04 Februari , Eerste is sneller, maar ik gebruikte de 2e volgens mij toen ik geen iDeal kon gebruiken. Ik heb m'n kamer opgeruimd. D En nu heb ik een stofallergie attack xD. Uiterlijk 7 uur opstaan.

Hehe, ik ben weer thuis. Maar het was een leuk feest gisteren: Piraat op 04 Februari , D kijk jij dat ook, Tommy? Het is echt briljant xD. Shit, kwam er net achter dat mijn slaapkamerraam de hele dag open heeft gestaan.

Een flesje water wat op mijn bureau stond is half bevroren. Ben bang van niet: D Ik ga ook maar eens kijken hoe ik ooit in Delft moet komen komende week.. Want als ik naar de muzieksmaak van het gemiddelde brugklasmeisje kijk schaam ik me voor mijn leeftijd. Taylor Swift heeft toch minstens een goed liedje hoor, alleen is die wel gezongen samen met Boys like Girls.

Nee, want dan moet ik opletten en bij tv kan je de helft van de tijd niet kijken en is het nog duidelijk: Alhoewel ik zou een film kunnen kijken die ik al ken ;D. Dat gevoel wanneer je het bas van je muziek op maximum zet Voelt bij mij hetzelfde als wanneer je klaar komt. Als je dat gevoel bij jou kunt vergelijken met een bas op maximum, doe je iets fout.

Jah kan wel, moet ook wss ook doen dinsdag en donderdag Dat zou awesome zijn: Dat besef ik me net. Oh en ik vind het stom als films zo vroeg afgelopen zijn.

Met dubbele letters is t gewoon een beetje vaag: Waarom hebben we hier geen lingothread eigenlijk? Is de computer zo traag dat hij er zo lang over doet om een episode te laden of gaat het over streamen?

Want net goed dan, je bent een mongool als je streamed. Wat is een goede motivatie waarom mijn 'Griekse feta en olijven' chips in de winkel moet komen? Love story moet je maar eens luisteren. En daarna de cover van destine. Dankzij U mevrouw heb ik de inzending veranderd naar Broodje Bapao chips: De inzendingen bij die wedstrijd sporen echt niet xD "Paprika gedoopt in chocolade chips" "Pittige citroen chips". C Ik heb naast al die ebooks, niet anime series en films en seminars echt geen ruimte meer voor anime, hoor.

Streams ownen gewoon in dit geval. Dit geldt overigens ook voor andere series en films die niet anime zijn, geen idee waarom ik over anime begin. Hey, I made you a pie! Ik ben uit in friesland the dance factory Bijna alleen maar huppelkutjes, ben zelf met twee meisjes die dat niet zijn of toch iig een en ben misschien aangeschoten maar nja Vraag is: Shaddow op 05 Februari , Waarom is dit filmpje al vergeten?

This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below. Uitspugen dus Maar mijn zweertje doet in ieder geval geen pijn meer voor de komende.. Hahaha xD Door een beetje sneeuwval in London valt het beeld steeds weg van de hockeywedstrijd: Er komen steeds minder posts Flumble op 05 Februari , Dat is inderdaad zeldzaam.

En een goed idee om gekloot in je mond mee te verdoven. Jezus en z’n homeboyz stapten dus weer in de boot en voeren terug naar hun eigen stad. Toen ze daar kwamen, waren er een paar homeboyz die een mattie van hen bij Jezus wilden brengen. Deze kill was verlamd. Hij kon niet meer lopen.

Jezus zag hoe ze in Hem geloofden en Hij zei tegen die verlamde boy: Alles wat jij verkeerd hebt gedaan, is je vergeven! Maar Jezus was een mensenkenner. Hij scande gewoon wat ze dachten. Hij zei tegen ze: Ik zal jullie laten zien dat de Zoon van de mensen de power heeft om een G te vergeven.

De reli-bobo’s waren wreed gedist. Toen de andere mensen dit zagen, kregen ze omin respect en ze gaven alle props aan God. Gingermeneer op 05 Februari , If it exists, there's porn of it. If not, make porn of it. Darren op 05 Februari , Rule 34; Everything you can think of, there is porn of or being made.

Blubje op 05 Februari , Plaats een pony in je sign en stfu. Ik ga toch ook niet in elk bericht mijn favoriete serie posten? Mensen hoeven niet te overdrijven met pony's hè?

Steelkenny op 05 Februari , Ik forceer toch ook geen sponsbob op iedereen omdat ik dat een leuke serie vind? This may be caused by the server being busy. Please try again later. Piraat op 05 Februari , Het duurde een tijdje totdat ik door had waar de fout lag: Ik speel nu Mystery dungeon, alleen niet zo leuk als de 'echte' pokemon spellen.

I am a male age Lately I have been thinking about killing people. I want to get someone alone and kill them. I feel as if my mind could reach ecstasy and then I would feel peaceful if I could just take someones life.

I want to pour all of my perversion and hate and fear into a weapon and tear someone apart. I've always been a pedophile and without conscience for the most part. But lately I have been turned on by dead girls and girl zombies. I don't want to end up in jail or a serial killer. What should I do? Scheerapparaten vind ik, voor gezicht, echt irritant.

Gilet fusion proglide is zoveel beter. En ik snij mezelf er nooit zeer zelden mee, met scheerapparaat heb ik me waarschijnlijk vaker gesneden. Ik vind scheerapparaat gewoon makkelijker: P Ik heb Wilkinson, daarmee snij ik me ook nooit: Oh, en bovendien ben je al helemaal baas als je het zonder scheerschuim doet, toch?

Hoe zorg ik dat dat niet nodig is? Ruth op 05 Februari , Ik heb opzich zeer weinig zichtbare baardgroei, en daar ben ik heel blij mee want scheren is zo vervelend: P mja ik moet denk ik ook weer werk gaan zoeken want ik heb nu officieel wel werk, maar als het steeds een paar uur vantevoren wordt afgezegd laatst een uur vantevoren, dat vond ik best wel ehrm heb ik 't gevoel dat ik dr niet echt welkom ben ofzo.

Nee, The Superintendent van Halo. Alleen is dit ding een AI en een stopcontact niet. Ik kan mijn hoofdpijn wegwrijven.. Bij traanoogjes werkt het niet though. Maartenz op 05 Februari , Tegen mij zeiden ze tijdens het sollicitatiegesprek dat ze me er niet echt sterk uit vonden zien, dus toen had ik zoiets van: En toen gingen ze me een half jaar later nog opbellen met de vraag of ik alsnog kon komen werken.

Nickienator op 05 Februari , I made the most awesome discovery ever Friday and need to share it with all my fellow Males: Volgens mij kijkt iedereen mij alleen raar aan als ik nu opeens in een pak ga rond lopen.

Ik heb geen eens pak maar die is stuk xD , het dichts in de buurt komt nog mn blazer. Cool, ik wor dt postbode. Also, pakken zijn wel coolie, maar als je ze altijd draagt, meh, dan wordt het te gewoon. Omdat je het via iets anders wilt kijken? Avi's worden al jaren niet meer gebruikt dus tenzij je je. Valt de reactie van een vrouw op een man in pak te vergelijken met de reactie van een man bij een vrouw in lingerie? Just wondering aangezien iemand deze vergelijking maakte.

Zo ja lijkt het me logisch dat vrouwen voortaan in lingerie naar het werk gaan. Ik speel op dit exacte moment Halo: P Als ik dood ben typ ik weer ff XD.

Iedereen kan alles leren Robbertzzz, daar ben ik van overtuigd. Hoewel beeldhouwers sowieso geen therapeuten worden meestal. En heb je daar ook argumenten voor, of is het puur omdat je niet beter weet?

Om muziek te kunnen maken, moet je muzikaal zijn. Muzikaliteit is een aangeboren en deels erfelijke eigenschap die niet iedereen bezit. Niet beter weten is overigens het beste dat je in dit soort gevallen kan overkomen, just saying.

Hiervoor verwijs ik je graag door naar een citaat in mijn onderschrift, de rest kan je zelf wel uitvogelen gok ik. Dat muzikaliteit aangeboren is slaat nergens op.

Je kan aanleg voor iets hebben en daardoor een grotere kans hebben dat je er beter in wordt. Er is geen gen dat bepaald of je wel of niet muzikaal kan zijn. Wat is sowieso jouw definitie van 'muziek', als ik vragen mag? Ik denk niet dat iedereen alles kan leren wat die persoon maar zou willen. Sommige mensen kunnen sommige dingen gewoon echt totaal niet. En dat is dan genetisch. Wij kunnen als mensheid ook niet vliegen zonder vliegtuigen e.

XD dat is ook genetisch: Overigens hebben wij 'leren' vliegen d. Vandaar mijn 'zonder vliegtuigen e. Ik zou graag een betoog houden zoals ik normaal altijd doe, maar dat gaat bij dit toch niet werken.

Er zijn geen echte inhoudelijk argumenten voor. Zoiets zou ik alleen kunnen bewijzen door iemand te vinden die geen 'muzikaal gen' heeft en hem muzikaal te maken, maar helaas moet ik dan zelf over muziek en shizzle gaan leren en is dat me te veel werk voor nu zo opeens. Bovendien heb ik nu hoofdpijn en ga ik naar bed. Dat gedeelte van hoofdpijn was overigens een reden dat ik mijn betoog niet ging houden, niet dat ik mezelf niet muzikaal ging maken. Dat ga ik nog wel eens doen. Al is het maar om te bewijzen dat het kan.

Darren op 06 Februari , Piraat op 06 Februari , Armogohma op 06 Februari , Ik blijf nog wel ff wakker, 4e kwartier begint nu: Okay, ik heb net ongeveer 2, uur buiten gelopen xD Was opzich wel koud achtig, maar wel gezellig: En dat was dus posters plakken? Tom Brady is baas maar ik ben toch echt voor de Giants: P Ow en ik mag een gratis domijnnaam: D Nu nog een naam xD. Je geeft hier zelfs toe dat je maar wat lult, en wilt toch niet inzien dat je geen gelijk hebt?

Dat is gewoon raar. Ga je eens verdiepen in muzikaliteit voordat je er weer eens iets over zegt, er zijn bijvoorbeeld al ontzettend veel onderzoeken gedaan naar muzikaliteit bij baby's en over langere periodes ed. Anonymous lijkt harder dan het is: Ja, Youtube, ik weet ondertussen dat er een Star Wars-film in 3D is. Nee, Youtube, na keer dezelfde onskipbare reclame ga ik er nog steeds niet naar toe. Ik denk niet dat muzikaliteit genetisch is bepaald hoor: P meer door je opvoeding oid.

Blubje op 06 Februari , Muzikaliteit is erfelijk en kan je idd trainen maar je hebt het of je hebt het niet. Daar is geen objectieve lijn voor en die moet je ook niet willen vinden. Muziek is kunst, kunst moet je niet vastleggen in regels.

Je hebt uiteraard een hele hoop waar muziektechnisch iets goed of slecht is wat je prima kan aanleren, maar of je dat ook echt voelt en kan laten leven, dat is de kunst van muziek. Overigens, heb je ooit wel eens in overweging genomen dat een familie vol met muzikanten gewoon puur in het gedrag er zijn muzikanten die hun hele leven nogal ritmisch lijken te doen, hoewel ik maar weinig echte muzikanten ken moet ik zeggen en het feit dat ze er gewoon zelf dagen mee bezig zijn en er dus meer vanaf weten.

En toen stond me al kleine kamer vol met drie aquaria Als ze dood zijn moet je nog wat aquaria kopen en ze met elkaar verbinden en op hun kop aan het plafond hangen zodat heel je plafond een aquarium is en er dan een haai in stoppen. Hey, discussie over muzikaliteit: D Mag ik zeggen dat ik ook een zeer muzikale familie heb en dat als ik ooit naar het conservatorium mag dat waarschijnlijk een zeer grote rol heeft gespeeld in mijn toelating?

En mag ik daar dan bij zeggen dat ik tot mijn tiende jaar eigenlijk nauwelijks met muziek ben bezig geweest, en pas echt iets serieus begon te spelen vanaf vijftien jaar? Nickienator op 06 Februari , Lalalala, al twee pagina's bullshit met moeilijke woorden en enkele feiten geschreven ;D. Ik weet niet precies wat ik heb gezegd en hoe jij het opvat, maar het was bedoelt als statement dat muziek inderdaad niet aangeleerd hoeft te zijn maar meer ligt aan je erfelijke achtergrond.

Mijn moeder is niet zo muzikaal qua het spelen van instrumenten maar ze hoort wel makkelijk of iets een B of een Bes is waar ze me laatst kapot mee irriteerde , terwijl mijn oom en tante en neven enzo wel fucking muzikaal zijn.

En verder speelt mijn vader ook al tig jaar muziek, heeft in verschillende bandjes gezeten en speelt nu nog op straat en op feestjes. Als je muzikaal aangelegd bent dan is muziekles eigenlijk meer een soort van steun, niet zo zeer iets dat je moet hebben om het instrument ook maar een beetje te kunnen spelen. Als je beiden hebt kom je ergens met muziek: Je zei dat je familie een grote rol speelde bij je muzikale talent dus ik interpreteer dat als zijnde je het niet over genen hebt.

Daarbij was je tot je 10e niet eens met muziek bezig zeg je, dat was voor mij een iniemini bewijsje doordat je het toen dus had moeten leren. Nog even terugkomend op het muziek-onderwerp: Ik denk dat deze gast dit zichzelf heeft aangeleerd door jaren te experimenteren en misschien vijf jaar les.

Je leert de basis daarvan echt wel op muziekles hoor: P maar bah wat is die gitaar lelijk gerelict: Daarom riep ik ook "en misschien vijf jaar les".

P ook al is t fretboard van mn spaanse gitaar ook al wat afgesleten mja. Ben ik de enige die altijd op 'markeer alles als gelezen' klikt als hij klaar is met het lezen van de interessante topics? De laatste tijd refresh ik alleen maar het OTT wegens meer te doen en zo ;p Nja, OTT is ook ongeveer het enige wat me zo'n beetje nog interesseert hier ;D. Gingermeneer op 06 Februari , Sinds vrijdag ofzo geloof ik, dat huis is echt awesome.

Maar ik heb nu ook die tour gezien, holy shit wat een gigantisch huis Ik ging onderzoeken of dat echt zo was. Liek de meest awesome Youtube game commentatoren die er bestaan? Ze hebben overigens ook een charity live stream gedaan met Yogscast, die ken je wel toch? Ze zijn ook van directors van Machinima. Dat was ik nog vergeten.

Ik vind ze gewoon cool, hoewel ik eigenlijk alleen James Nova volg. En the creature hub uiteraard. Flumble op 06 Februari , P maar het is dus een samenwerking tussen wat gamingcasters? P zijn ze onderdeel van The Game Station?

Het geeft mij altijd hoofdpijn, traanogen een loopneus en een zeer bleek gezicht. Ik haat verkoudheid ook. Morgen laatste toets van dit blok. Daarna eindelijk weer rust. Half 9 beginnen, 9 uur waarschijnlijk klaar. Wordt een lange dag lui zijn morgen! Ik denk niet dat ze daar onderdeel van zijn, dunno though. Het is inderdaad een samenwerking tussen gamingcasters. Ik ben overigens nog steeds teleurgesteld dat een van de coolste gozers niet in the creature house wilde: Armogohma op 07 Februari , C het is zooo stil op GMOT: C en op mijn andere fora: C slaapt iedereen ofzo?!

Darren op 07 Februari , Flumble op 07 Februari , Slapen kan een andere keer wel. En daarmee bedoel ik nu. Gingermeneer op 07 Februari , Blubje op 07 Februari , Piraat op 07 Februari , Ruth op 07 Februari , Nickienator op 07 Februari , Waarom rot alle sneeuw niet gewoon een teringeind op en wordt het minimaal 20 graden buiten en shitzle? Maar je hebt toch al gratis OV en zo, en dat kan toch pas vanaf je 18e? En hoezo ben je bijna net zo oud als ik terwijl ik in de 5e zit en jij studeert.

Mijn eigen telefoon weet hem niet eens. Stomme mobiel die altijd zit te bitchen als ik mijn eigen nummer 'opvraag'. Die zijn niet thuis. P En smsen voor mijn nummer kan ook niet aangezien ik geen beltegoed heb. Whatsapp was ik inderdaad vergeten. Ons tostiapparaat ontplofte net.

P Ik red zo'n beetje ons hele huis met alles wat daarin staat, en mijn pa keek me aan alsof ik een idioot was. Sinds het hoofdbedekende kledingstukkenverbod is dat inderdaad zeer kut geworden. Ik overtreed de wet gewoon met mijn sjaal muts combinatie though. Gewoon wat iedereen zou doen, dat is nog het stomme. P Kijken of er niets in de fik staat, stop uitzetten als die nog niet is doorgeslagen, stekker eruit, stop aanzetten, tosti er tussenuit peuteren xD , raampje open voor de stank van verbrande tosti.

En het was nog wel mijn zusjes schuld. P Ik had ook tosti gehad vanmiddag xD Die van mij vlogen gelukkig niet in de vik In dat soort gevallen ligt het altijd aan de docent, ongeacht de resultaten van de andere klassen. When she was just a girl..

Maartenz op 07 Februari , When she was just a girl komt uit Paradise van Coldplay. Waar dat bambamwieou shit op slaat, geen idee xD. Mijn overgrootmoeder is overleden. Ik kende haar amper maar het maakt me nog verdrietiger om andere mensen verdrietig te zien.

En deze zin heeft onbedoeld twee betekenissen: Ik had vandaag eigenlijk een repetitie, maar ik wist niet precies waar en wanneer enzo, dus ik ben niet gegaan, en nu hebben we deze zaterdag een optreden terwijl ik niet weet wat ik moet spelen omdat ik nooit bij de repetities ben geweest: D Als dit optreden goed gaat mag ik mezelf pas muzikaal noemen.

D Ik hoop dat ze me op zijn minst een akkoordenschema geven, ik heb weinig zin om on the spot alles te transcriben en mee te spelen XD. P Kijken of er niets in de fik staat, stop uitzetten als die nog niet is doorgeslagen, stekker eruit, stop aanzetten.

Au, brandwonden van kleren die van m'n lijf werden gescheurd. Maar niet zoals je zou willen. Opeens eerste 2 uur vrij: D Dan 2 uur les, dan 3 tussenuren en dan nog een uur les.

Van mij mag 't nog wel blijven vriezen. Beat you all, ik ben ineens eerste 4 uur vrij, met een blokuurtje Frans dr achteraan, maar Frans est aids, dus ik heb vrij vandaag ;D. Gingermeneer op 08 Februari , Daantjuh op 08 Februari , Wie nog niet Hopsin kent, check him out! Piraat op 08 Februari , Flumble op 08 Februari , Ja maarmaar ik wil niet bij zo'n ontploffend ding in de buurt komen. Sorry hij is al uit elkaar gehaald en weggegooid, had geen foto's.

P Maar hij zag er niet heel ontploft uit ofzo, je zag er bijna niets van. Alleen tijdens het ontploffen klonken er allemaal poefjes een beetje hetzelfde geluid als bij een romeinse kaars, niet echt een knal te noemen en schoten er vonken alle kanten op en na 5 seconde stopte het.

Ik heb gisteren wat diodes laten smelten: P Die voeding was niet helemaal in orde meer. Waarom wil je alle schuld afschuiven op de docent? De ouders, de school en zelfs media dragen er ook verantwoordelijkheid voor dat kinderen toetsen falen.

De docent moet het vak interessant overbrengen, dat zal ik zeker niet ontkennen. Dit hoeven niet veel uren te zijn, maar gewoon een aantal opfriscursussen of onderzoeken oid. Met al die vakanties hebben ze daar tijd genoeg voor. Ik begrijp dat het nakijken en vergaderen tijd kost, maar daaromheen hebben ze vast nog genoeg tijd. Dit alles zodat een leraar meer weet van zijn vak dan in het boek staat, leuke verhalen erover kan vertellen en bewijst dat hij het vak uberhaupt zelf leuk vindt.

Verders ben ik alles aan het uitwerken, als iemand ooit geinteresseerd is wil ik er tegen die tijd best een topic over aanmaken oid. Darren op 08 Februari , Sorry dat ik je plan de grond in boor, maar dit is al verplicht en gebeurt al. Als de leraar een vak voor iedereen leuk kan maken en dat kan echt , interessant kan maken kan ook zeker en begrijpelijk uit kan leggen kan ook zeker echt , dan hoeft helemaal niemand een 3 te halen.

De locatie lijkt mij, hoewel het natuurlijk mee kan spelen, niet heel belangrijk. Dan controleren ze het zeer slecht. Of waarschijnlijk raakte je in de war doordat ik het over cursussen had, leraren volgen vast wel cursussen, daar twijfel ik niet aan. Maar dat doen ze lang niet allemaal en eigenlijk is dat imo ook lang niet genoeg.

Bryan op 08 Februari , Nee, nog steeds kunnen mensen dan onvoldoendes halen. De onvoldoendes zijn niet altijd de schuld van de leraar. Hoe leuk een leraar een vak ook kan maken, er zijn mensen die alsnog geen ene flikker doen, of mensen die simpel weg het vak niet kunnen en de stof niet in hun hoofd krijgen.

Dat zijn de mensen die er dan niet goed in zijn. Onvoldoendes liggen in de eerste plaats bij de leerlingen, pas bij voldoende 'bewijsmateriaal' kan je de leraren de schuld geven.

De onvoldoendes die ik bij frans altijd haalde waren niet de schuld van de leerkrachten, maar mijn eigen schuld. Hoewel ik voor mijn onvoldoendes voor wiskunde in de vijfde haast niet anders kan dan mijn toenmalige leraar de schuld geven; ja, ik deed niks, maar het jaar daarop, toen ik een andere leraar had en de jaren daar voor, for that matter, toen ik ook een andere leraar had deed ik ook niks, maar haalde ik geen onvoldoendes.

Ik vind het heel naar om het te zeggen, maar ja, ik had meer moeten doen, maar die docent was dus ook gewoon slecht. C iig, iedereen die OTT en shit onder heeft gespammed en daarna verdwijnt: Naja, iig op mijn voormalige middelbare school werd deze wet wel keihard gehandhaafd: P en leraren die steken echt duizend veel tijd in hun baan, want als ze klaar zijn met lesgeven, hebben ze nog shit na te kijken en lessen voor te bereiden.

Daarbij worden ze eigenlijk vet weinig betaalt, dus ik ben opzich best wel voor dat leraar zijn wordt gestimuleerd en dat ze meer geld krijgen en shit: En als een vak leuk is, een leraar goed les geeft, alles goed uitlegd en het vak gewoon interessant maakt.

En daarbij de kinderen nieuwsgierig kan maken naar andere punten in dat vak dat stond er nog niet bij omdat ik zelf nog niet zeker ben hoe dit toe te passen is. Geloof me, ik heb echt hele toffe docenten gehad, die de hele klas konden motiveren, in de les, maar dan deed ik verder als nog geen ene flikker. Dit heeft dan niks met de docent te maken. Je weet al hoe ik denk over het fabeltje dat iemand iets niet zou kunnen leren. C En als een vak leuk is, een leraar goed les geeft, alles goed uitlegd en het vak gewoon interessant maakt.

Bij talen is het overigens niet volledig de schuld van de leraren, inderdaad. Er is ook nog dat ene punt dat ze je talen op de meest verlepte manier ooit aan proberen te leren. Een taal leren zoals wij het als peuters hebben geleerd zou stukken beter zijn, door woorden een betekenis te geven door gebeurtenissen of objecten oid in tegenstelling tot het simpelweg vertalen van dingen.

Neh, niet na RD C: Ik doel op de vertaalfout. Geef maar hier die sneeuw. Het ijs is al dik genoeg en ik wil ook nog eens een sneeuwbal of twee gooien deze winter. Voor een succesvolle Elfstedentocht komend weekend? Je verwart het 'kunnen leren' met 'kunnen leren in een bepaalde tijd'. Op school heb je om de paar maanden een toets waarvoor je in de tijd daartussen de stof leert om hem goed te maken en niet iedereen lukt dat, ongeacht de moeite die de docent erin stopt.

Als mensen alles zouden kunnen leren, zou je ze slecht hoeven te motiveren. Dit is absoluut niet het geval. Bepaalde mensen zijn gewoon niet capabel genoeg.

Niet alles in aan te leren. Want dan zouden we allemaal prof. Dat doen we niet en dat kan ook niet iedereen je hebt bijv. Armogohma op 08 Februari , Of ze leren spreken. En ja, er zijn doven die al hun hele leven doof zijn maar toch hebben leren gebrekkig te spreken. Waarom zouden wij moeite moeten doen om doven te verstaan? Mja, hoeft eigenlijk niet. Ik pleeg dan toch wel zelfmoord. Internet gaat hier nu letterlijk met 3kbps..