grote schaamlippen neuken rare sex

Ik heb het ook jaren een als probleem ervaren. Maar zoals ik al eerder zei, ik heb het er met mijn vriend over gehad en hij vond het juist erg mooi, vrouwelijk en puur natuur. Wanneer je partner, of jongen die van je grote schaamlippen af weet, dit gaat rondbazuinen of afkeurt lelijk vind zegt dat alles over hem en niets over jou!!!

Je kunt beter je zelf leren accepteren dan er aan gaan zitten knutselen. Operatie om medische redenen is heel wat anders natuurlijk!! God heeft ons geschapen, iedereen is uniek, en God heeft ons allemaal mooi geschapen.

De mens geeft je het gevoel dat je niet mooi bent. Trap daar dus niet in!!! Bericht aangepast door moderator. Hoi "Ik" Als je dan niet je vagina bedoelt, wat dan wel?

Dan ligt het alleen maar aan zijn onervarenheid en gezien jouw laatste reactie lijkt me dat de spijker op zijn kop. Daarom wil ik graag tips van mensen die tips voor me hebben om het wat draaglijker te maken daarbeneden. Ik rij dagelijks paard en heb dus regelmatig geschuurde lippen. Zeer pijnlijk en vervelend. Fietsen is ook lastig, zelfs een string dragen is soms lastig omdat er dan ineens een flap uithangt, haha.

Ja sorry ik moet erom lachen. Eindelijk kan ik een keer mijn ei kwijt. Aan wie vertel je dit soort dingen normaal gesproken? Wie kan me helpen met tips tegen schuurplekjes, wat kan ik erop smeren en zou een wielren broek helpen?

Meiden, ho nou even! Voordat jullie jezelf allemaal een minderwaardigheidscomplex laten aanpraten: En "dat je het wel kunt schudden als iedereen er van weet" vind ik getuigen van volledig misplaatste angst en een heel verkeerde kijk op de dingen. Alsof je als een soort melaatse behandeld zal worden Er zullen "gemiddelden" bestaan, maar zeker ook afwijkingen naar boven en naar beneden, precies zoals dat bij de afmeting van de penis is.

Maar daar word je als mens toch niet minderwaardig van? Degene die jou alleen maar goed- of afkeurt op grond van je schaamlippen snapt gewoon niet waar het over gaat. Je weet al dat ik dol ben op grote schaamlippen en ik had ooit een vriendin met heel grote en ik vond dat fantastisch, maar voor de rest "matchten" we niet. Denk je nou dat ik de relatie alleen maar aangehouden had vanwege haar schaamlippen? Het leven draait om veel belangrijker dingen. Ik heb nu een heel lieve vriendin en op alle fronten zijn we erg gelukkig.

Haar lippen zijn een stuk kleiner dan die van mijn ex maar het gaat hierom: Wat denk je dat het zwaarste weegt in een relatie? Dat jouw vriend dat gezegd heeft is lullig, maar eerlijk. Voor hetzelfde geld had jij iets aan te merken op zijn penis klein, rare vorm, te dun. Ik zou zeggen dat het optisch bedrog is omdat hij zo'n kleintje heeft. Geen idee hoe mannen daar onder elkaar over praten.

Als ze er net zo over praten als vrouwen over hun voorkeuren voor wat voor piemels, dan zijn het vast geweldige gesprekken. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

StoraHuntur schreef op 26 juni Kutten zijn nou eenmaal niet mooi, en lullen trouwens ook niet. Als de boel maar werkt, dan ben ik al lang tevreden. Dat hij ze niet mooi vindt tot daar aan toe, maar jou vragen er even in te snijden voor zijn genot? Is hij niet helemaal tof in zijn bovenkamer? Anoniem donderdag 26 juni En een operatie aanpraten met de nodige risico's. Niets mis met een puntmuts hoor. Je vriend is een hork! En jullie zijn nog altijd samen?

Voor mij zou die idd ook mooi een andere poes mogen zoeken Hij kan ze natuurlijk ook even opzij slaan voor hij zijn fantastisch mooie apparaat naar binnen schuift. Heel rot dat je zo onzeker wordt van deze opmerking. Ik ben ook best wel een tikje uitbundig maar ben daar eigenlijk nooit onzeker over geweest. Al mijn minnaars op rij vonden mijn lage regionen niet minder dan prachtig en als ze dat niet vonden hielden ze daar netjes hun mond over. Net als ik doe als ik hun pik niet zo prachtig vind.

Slechts één man vertelde me dat ik van al zijn bedpartners de meest uitbundige lippen had. Er zijn mannen die grote schaamlippen schitterendmooi vinden, daar zijn hele sites voor. Moet je voor de lol eens kijken, dan zie je dat die van jou eigenlijk heel beschaafd zijn!

Ik ga voor je zoeken. Solomio donderdag 26 juni Hij heeft vast teveel porno gekeken met allemaal strakgetrokken vagina's, maar zoveel vrouwen, zoveel verschillende schaamlippen. Wat mij betreft is zijn opmerking vergelijkbaar als wanneer hij zou zeggen dat hij je mond niet mooi vindt.

Het zegt meer over hem dan over jou. En als hij je mond niet mooi zou vinden, dan ga je die toch niet laten verbouwen? Zou je bij schaamlippen ook niet moeten doen. Bekijk zelf wat plaatjes van schaamlippen en zie hoeveel verschillen er zijn. De zachte krachten zullen zeker winnen - H. StoraHuntur schreef op donderdag 26 juni Ik was spontaan permanent opgedroogd bij zo'n man. For every rat you see, there are fifty you don't.

Er is ook een mooie site waar vrouwen foto's van hun schaamlippen opzetten dezelfde is er over borsten. De site heeft als doel om onzekere dames te laten zien dat iedereen anders is en dat het echt normaal is.

Dit in de strijd tegen schaamlipcorrectie. Jouw vriend heeft jou onzeker gemaakt met zijn opmerking, maar zolang jij er zelf geen fysieke klachten van hebt zou ik er ook echt niks aan doen Wat denkt ie wel niet Tuurlijk moet je alles tegen elkaar kunnen zeggen maar er zijn ook dingen die je niet moet zeggen Ik vind balzakken lelijk, dat zeg ik toch ook niet tegen mijn man Ik vind persoonlijk of je nou grote of kleine schaamlippen hebt, het hoort nou eenmaal bij je Sowieso denk ik daar niet in termen van mooi of lelijk over.

Mijn man zegt wel dat ie dat wel eens vergelijkt maar zou nooit tegen een vrouw zelf zeggen dat ie ze lelijk vindt. Mijn beste vriend ook niet. BellatrixVanDetta donderdag 26 juni En een operatie aanpraten met de nodige risico's Dit.

Ik werk al jaren in de bouw en heb echt wel de nodige gesprekken voorbij horen komen, maar hierover nog nooit.

.

Gratis lesbische pjes vrouwen willen gratis neukengrote schaamlippen neuken rare sex

Ik heb het ook jaren een als probleem ervaren. Maar zoals ik al eerder zei, ik heb het er met mijn vriend over gehad en hij vond het juist erg mooi, vrouwelijk en puur natuur. Wanneer je partner, of jongen die van je grote schaamlippen af weet, dit gaat rondbazuinen of afkeurt lelijk vind zegt dat alles over hem en niets over jou!!!

Je kunt beter je zelf leren accepteren dan er aan gaan zitten knutselen. Operatie om medische redenen is heel wat anders natuurlijk!! God heeft ons geschapen, iedereen is uniek, en God heeft ons allemaal mooi geschapen. De mens geeft je het gevoel dat je niet mooi bent.

Trap daar dus niet in!!! Bericht aangepast door moderator. Hoi "Ik" Als je dan niet je vagina bedoelt, wat dan wel? Dan ligt het alleen maar aan zijn onervarenheid en gezien jouw laatste reactie lijkt me dat de spijker op zijn kop. Daarom wil ik graag tips van mensen die tips voor me hebben om het wat draaglijker te maken daarbeneden. Ik rij dagelijks paard en heb dus regelmatig geschuurde lippen. Zeer pijnlijk en vervelend. Fietsen is ook lastig, zelfs een string dragen is soms lastig omdat er dan ineens een flap uithangt, haha.

Ja sorry ik moet erom lachen. Eindelijk kan ik een keer mijn ei kwijt. Aan wie vertel je dit soort dingen normaal gesproken? Wie kan me helpen met tips tegen schuurplekjes, wat kan ik erop smeren en zou een wielren broek helpen? Meiden, ho nou even! Voordat jullie jezelf allemaal een minderwaardigheidscomplex laten aanpraten: En "dat je het wel kunt schudden als iedereen er van weet" vind ik getuigen van volledig misplaatste angst en een heel verkeerde kijk op de dingen.

Alsof je als een soort melaatse behandeld zal worden Er zullen "gemiddelden" bestaan, maar zeker ook afwijkingen naar boven en naar beneden, precies zoals dat bij de afmeting van de penis is. Maar daar word je als mens toch niet minderwaardig van? Degene die jou alleen maar goed- of afkeurt op grond van je schaamlippen snapt gewoon niet waar het over gaat. Je weet al dat ik dol ben op grote schaamlippen en ik had ooit een vriendin met heel grote en ik vond dat fantastisch, maar voor de rest "matchten" we niet.

Denk je nou dat ik de relatie alleen maar aangehouden had vanwege haar schaamlippen? Het leven draait om veel belangrijker dingen. Ik heb nu een heel lieve vriendin en op alle fronten zijn we erg gelukkig. Haar lippen zijn een stuk kleiner dan die van mijn ex maar het gaat hierom: Wat denk je dat het zwaarste weegt in een relatie? Dat jouw vriend dat gezegd heeft is lullig, maar eerlijk. Voor hetzelfde geld had jij iets aan te merken op zijn penis klein, rare vorm, te dun. Ik zou zeggen dat het optisch bedrog is omdat hij zo'n kleintje heeft.

Geen idee hoe mannen daar onder elkaar over praten. Als ze er net zo over praten als vrouwen over hun voorkeuren voor wat voor piemels, dan zijn het vast geweldige gesprekken. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. StoraHuntur schreef op 26 juni Kutten zijn nou eenmaal niet mooi, en lullen trouwens ook niet.

Als de boel maar werkt, dan ben ik al lang tevreden. Dat hij ze niet mooi vindt tot daar aan toe, maar jou vragen er even in te snijden voor zijn genot? Is hij niet helemaal tof in zijn bovenkamer? Anoniem donderdag 26 juni En een operatie aanpraten met de nodige risico's.

Niets mis met een puntmuts hoor. Je vriend is een hork! En jullie zijn nog altijd samen? Voor mij zou die idd ook mooi een andere poes mogen zoeken Hij kan ze natuurlijk ook even opzij slaan voor hij zijn fantastisch mooie apparaat naar binnen schuift.

Heel rot dat je zo onzeker wordt van deze opmerking. Ik ben ook best wel een tikje uitbundig maar ben daar eigenlijk nooit onzeker over geweest. Al mijn minnaars op rij vonden mijn lage regionen niet minder dan prachtig en als ze dat niet vonden hielden ze daar netjes hun mond over.

Net als ik doe als ik hun pik niet zo prachtig vind. Slechts één man vertelde me dat ik van al zijn bedpartners de meest uitbundige lippen had. Er zijn mannen die grote schaamlippen schitterendmooi vinden, daar zijn hele sites voor. Moet je voor de lol eens kijken, dan zie je dat die van jou eigenlijk heel beschaafd zijn! Ik ga voor je zoeken.

Solomio donderdag 26 juni Hij heeft vast teveel porno gekeken met allemaal strakgetrokken vagina's, maar zoveel vrouwen, zoveel verschillende schaamlippen. Wat mij betreft is zijn opmerking vergelijkbaar als wanneer hij zou zeggen dat hij je mond niet mooi vindt. Het zegt meer over hem dan over jou. En als hij je mond niet mooi zou vinden, dan ga je die toch niet laten verbouwen?

Zou je bij schaamlippen ook niet moeten doen. Bekijk zelf wat plaatjes van schaamlippen en zie hoeveel verschillen er zijn. De zachte krachten zullen zeker winnen - H. StoraHuntur schreef op donderdag 26 juni Ik was spontaan permanent opgedroogd bij zo'n man. For every rat you see, there are fifty you don't. Er is ook een mooie site waar vrouwen foto's van hun schaamlippen opzetten dezelfde is er over borsten. De site heeft als doel om onzekere dames te laten zien dat iedereen anders is en dat het echt normaal is.

Dit in de strijd tegen schaamlipcorrectie. Jouw vriend heeft jou onzeker gemaakt met zijn opmerking, maar zolang jij er zelf geen fysieke klachten van hebt zou ik er ook echt niks aan doen Wat denkt ie wel niet Tuurlijk moet je alles tegen elkaar kunnen zeggen maar er zijn ook dingen die je niet moet zeggen Ik vind balzakken lelijk, dat zeg ik toch ook niet tegen mijn man Ik vind persoonlijk of je nou grote of kleine schaamlippen hebt, het hoort nou eenmaal bij je Sowieso denk ik daar niet in termen van mooi of lelijk over.

Mijn man zegt wel dat ie dat wel eens vergelijkt maar zou nooit tegen een vrouw zelf zeggen dat ie ze lelijk vindt. Mijn beste vriend ook niet. BellatrixVanDetta donderdag 26 juni En een operatie aanpraten met de nodige risico's Dit.

Ik werk al jaren in de bouw en heb echt wel de nodige gesprekken voorbij horen komen, maar hierover nog nooit.

.


Shemale nl oude buurvrouw neuken


Als je er echt zoveel last van hebt als je zegt dan is het misschein toch wijs om naar de dokter te gaan. Kan ondergoed niks uitmaken? Ik weet dat het bij jongens wel zo is qua ballen enzo. Weet iemand hier meer over? Het probleem is bij mij ook psychisch doorgedrongen zo erg dat ik niets met jongens wil. Ook niet met meisjes hoor dat bedoel ik niet. Het gaat erom dat ik mezelf niet durf te laten gaan of verliefd wil worden. Tegenwoordig willen veel jongens op mijn leeftijd al gelijk naar bed en dat durf ik gewoon ook niet.

Ik heb het gevoel dat ik hierdoor echt eeuwig maagd blijf , ik ken mezelf en dit is niet iets wat zomaar overgaat. En hiermee bedoel ik niet dat ik per se seks wil kunnen hebben op deze leeftijd hoor.. Maar later natuurlijk wel. Ik heb op dit moment erg veel last van mijn schaamlippen. Ik zit er altijd op en hierdoor heb ik er gewoon altijd last van, en vandaag is dus zo'n dag dat ik er veel last van heb.

Ik zit ook altijd zo dat ik er probeer niet op te leunen, naar voren leunen doet pijn. Wat een rotprobleem is dit zeg.. En ik heb ook echt niemand in de buurt die ik zo erg vertrouw dat ik het kan vertellen..

Ik wou dat ik gewoon iemand kende die hetzelfde had dat zou alles zoveel makkelijker maken. Zelf vind ik grote uitstekende binneste schaamlippen het mooist. En ja, dat littekenweefsel is ongevoelig, dus je mist sensatie daardoor. Er is maar een kleine kans op ernstiger complicaties, zoals pijn, al kan het je wel net treffen. Een lengte van waaraf je je zou kunnen laten opereren kan niet.

Dat verschilt per meisje. Al is het wel grappog dat hier gevraagd wordt om je schaamlippen te meten en de lengte door te geven. Alle jongens weten hoe lang of kort hun pik is, en meiden weten hun bh-maat.

Nu komt er voor jullie meiden ook de schaamliplengte bij. Net zo als je last heb van te grote borsten,kun je ook last hebben van schaamlippen. Ik ben vandaag bij de dokter geweest. Maar ik was zo zenuwachtig dat ik de helft wat ik wou vragen en vertellen helemaal vergeten ben! Maar ze zei dat er niks raars was aan mn vagina en dat het er normaal uitzag. En mocht ik er toch last van hebben kon ik een afsraak met de gynacoloog maar dan moest ik er ook echt veel last van hebben.

Ik wou nog van alles gevraagd hebben maar het ging zo snel ik moest gaan liggen ze keek even vertelde dat het er normaal uitzag wel dat het binnenste wat meer naar buiten komt maar dat was normaal en toen mocht ik weer gaan. En nu zit ik nog eigenlijk met zo veel vragen die ik door de zenuwen en dat het zo snel ging niet heb gevraagd! Wat moet ik nu doen!? Niemand weet van mijn probleem, omdat ik het echt niet durf te vertellen.

Zelfs aan mijn moeder niet.. Ik vind mijn vagina erg lelijk volgens mij steekt er 1,5 centimer uit aan de onderkant, ik zal is kijken in de breedte. Het rotste is dat ik vaak pijn heb, met zitten, staan en rennen en fietsen vooral. Ik heb al een paar x gehad dat ik gewoon 1 of 2 dagen veel last had omdat ik bijvoorbeeld een stuk langer had gefietst.

Ik wil zo graag naar de dokter maar ik durf gewoon niet.. Ik heb de eerste stap gezet en een afspraak met de dokter gemaakt. Want zoveel vrouwen hebben het en het komt haast nog minder voor dat je alleen de buitenste schaamlippen ziet alleen een spleet zeg maar. En pas als je binnenste schaamlippen vanaf de ingang van de vagina in de breedte langer zijn dan 5cm praat je pas over grote schaamlippen ik zal ze wel ff opmeten en dan zet ik er wel ff op hoeveel cm ze zijn.

Wat je ziet op tv, bladen, porno is vaak allemaal gephoto-shopt of is geopereerd. En er is ook nog kans dat er minder gevoel in komt en stel dat het mislukt en je er spijt van krijg je kunt het niet meer terug draaien, heb ik dat liever dan de pijn die ik nu soms heb!?

Pff ik heb nog veel om over na te denken nu maar afwachten wat de dokter ervan zegt! Als er meer meiden zijn met dit probleem hoeveel cm zijn die van jullie in de breedte vanaf de opening van de vagina tot het langste stuk van je schaamlip? Dan kunnen we vergelijken! Bedankt voor de vele reacties! Na operatie blijkt altijd dat gevoelsensatie in schaamlippen afneemt en dit ook zal blijven. Kwestie van afwegen dus! Ik zeg niet doen.

Wie zegt dat het raar is behalve jij, als je schaamlippen wat uitsteken. Iedere vrouw heeft nu eenmaal een ander lichaam, de een is onzeker over heupen, de ander over borsten etc! Leer je eigen lichaam accepteren zoals t is. Dames, De jongens zal het weinig uitmaken. Ik denk dat ze het in eerste instantie niet eens op zal vallen, maar het is inderdaad heel vervelend als het pijn doet. Misschien even googlen, rtl4 kijken dat je kan informeren, maar uiteindelijk zal je ermee toch naar de dokter moeten.

Misschien dat een vrouwlijke arts fijner is, daar mag je altijd voor kiezen. Ik heb hetzelfde probleem maar ik durf het niet aan mijn moeder te vertellen en durf ook niet naar de huisarts i. Ik heb ook aan een operatie gedacht, ik durf het alleen aan niemand te vertellen, gewoon uit schaamte. En bij mij is het anders: Maar, zou je dan achter je ouders rug om een eventuele operatie willen doen..?

En ja, dat kapje heb ik duidelijk ook.. Ik zal je op de hoogte houden, eerst nog even de moed zien op te brengen haha. Mijn vriend is de enige die het weet. Met mijn ouders heb ik niet zon hechte band dat ik er alles aan vertel. Maar ik zal er nog wel een x met mijn vriend over hebben en dan toch maar kijken om de stap te nemen om naar de huisarts toe te gaan.

Maar als ik sta zie je mijn clitoris kapje ook duidelijk tussen mijn buitenste schaamlippen uit steken, bij jou ook? Als je het met je scharrel over hebt gehad hoor ik het graag wat hij heeft gezegd!

Nouja, je komt binnen en dan zeg je gewoon van nou dit en dat is mijn verhaal, ik zit hier erg mee, het doet pijn en het beinvloedt mn seksleven. Iets in die richting? Zoals ik al zei, lichtelijk overdrijven hihi.. Mijn moeder was mee, dat scheelde voor mij al heelerg.

Toch soort van vertrouwd gevoel? Weten je ouders het of is je vriend de enige? En ik denk dat onze dan ongeveer even groot zijn. Inderdaad als ik hurk of mn benen wijd doe, dan is het niet heel mooi nee. Maar ik heb dan wel weer als 'voordeel' dat mijn buitenste weer wat groter zijn waardoor het ietsjes minder lijkt. En wat heb je een lieve vriend, dat ie je gewoon accepteert zoals je bent!: Denk dat ik binnenkort ook even gesprek aan ga met m'n 'scharrel' haha, ben toch eigenlijk wel benieuwd hoe jongens er over denken.

Dat maar ja daar moet je het mee doen was niet voor jou bedoeld hoor. Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van Viva en Sanoma. Ja, ik ontvang graag leuke acties en aanbiedingen van derden via e-mail, die mij worden gestuurd vanuit. Viva Ter bescherming van je privacy zullen je gegevens niet aan derden worden overgedragen..

Home Seks Een vraag over schaamlippen. Een vraag over schaamlippen. Alle reacties Link kopieren Quote. Beste lezers, Maar meteen met de deur in huis vallen: Mijn schaamlippen zijn te groot, is lastig om meteen naar binnen te gaan tijdens penetratie, en het zou een stuk mooier staan als ik ze liet verkleinen. Volgens hem praten mannen onderling ook heel lullig over grote schaamlippen. Het klinkt misschien heel gek maar ik heb nog nooit op die manier naar mezelf gekeken. Tuurlijk zie ik ook dat ik 2 schaamlippen heb hangen, niet tot aan mijn knieen maar wel zichtbaar.

Ik heb meerdere minaars gehad en nog nooit heeft iemand iets erover gezegd behalve dat het een hele lekkere vrijpartij was, niet arrogant bedoeld maar om even een beeld te schetsen hoe rauw dit op mijn dak kwam Ik heb meteen het onderwerp afgekapt met de mededeling dat ik nooit maar dan ook nooit zomaar in mijn lichaam laat snijden voor zoiets onbenulligs en dat als hij mijn poes niet mooi vindt zoekt hij maar een andere poes waar hij wel fijn naar kan kijken.

Maar sindsdien zie ik dus elke dag mijn schaamlippen.. Het heeft mij echt onzeker gemaakt. Gisteravond keek ik naar cabaret en uiteraard geintjes over grote schaamlippen.

Mijn vraag is dus: Tsja, de een heeft grote lippen, de ander kleine. Ik kijk daar liever naar dan naar zo'n typische, perfecte pornopoes. Echt, wat een eikel. Sorry, hoor, dat dat het eerste is wat ik zeg, maar: En het zou niet moeten kunnen schelen want ze praten over zoveel.

En zoveel mannen, zoveel smaken, dus ook qua schaamlippen. Dat je vriend je beschaamd heeft weten te maken, vind ik heel kwalijk. Ik ben vrouw, maar zal toch even antwoorden. De vrouw die eraan vastzit is belangrijker, en het feit dat het een vagina is ook.

Dat jouw vriend dat gezegd heeft is lullig, maar eerlijk. Voor hetzelfde geld had jij iets aan te merken op zijn penis klein, rare vorm, te dun.

Ik zou zeggen dat het optisch bedrog is omdat hij zo'n kleintje heeft. Geen idee hoe mannen daar onder elkaar over praten. Als ze er net zo over praten als vrouwen over hun voorkeuren voor wat voor piemels, dan zijn het vast geweldige gesprekken. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. StoraHuntur schreef op 26 juni Kutten zijn nou eenmaal niet mooi, en lullen trouwens ook niet. Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen.

Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou. In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien.

Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen. Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen.

Deze cookies worden gebruikt door Google Analytics en zij geven ons inzicht in onze overigens anonieme bezoekersstatistieken.